BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Orbán Viktor: december végén számíthatunk az első adag vakcinára

A koronavírus elleni első adag oltóanyagra december utolsó napjaiban lehet számítani.

A koronavírus elleni első adag oltóanyagra december utolsó napjaiban lehet számítani – közölte Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn, napirend előtt a parlamentben.

A kormányfő elmondta:

az operatív törzs elkészítette az ország oltási tervét, az oltás önkéntes és ingyenes lesz.

Fotó: Orbán Viktor/Facebook

Első körben az egészségügyi ellátórendszerben dolgozókat, a védekezés első vonalának résztvevőit, utánuk pedig a krónikus betegeket oltják majd be – ismertette a miniszterelnök.

Minden élet számít, minden komolyan vehető vakcinagyártó céggel már leszerződtünk

- tette hozzá Orbán Viktor.

Jelezte ugyanakkor, hogy amíg nem tudják elkezdeni az oltást, addig fenn kell tartani a járványügyi szabályokat.

Míg az Európai Tanács múlt heti üléséről úgy nyilatkozott:

az Európai Tanács múlt heti ülésén győzött a józan ész: megvédtük Magyarország szuverenitását, és megvédtük a magyarok pénzét

- jelentette ki a miniszterelnök az Országgyűlésben, ahol köszönetet mondott Lengyelországnak a barátságért, a kitartásért és a bajtársiasságért.

Győztünk, mert keresztülvittük, hogy olyan nehéz időkben, mint a mostani járvány, nem szabad a gazdasági támogatásokat politikai feltételekhez kötni, egyszerűen azért, mert ezek hátráltatnak bennünket a gyors cselekvésben – mondta a kormányfő.

Győzött a józan ész azért is, mert ezzel a döntéssel sikerült megőrizni Európa egységét, megvédték az európai alkotmányt, elhárították azt a veszélyt, hogy költségvetési eszközökkel ráerőltessék a magyarokra a bevándorlókat. Megakadályozták, hogy azt az országot, amely nem fogad be bevándorlókat, pénzügyileg meg lehessen büntetni – közölte a miniszterelnök.

Orbán Viktor úgy értékelt: nyilvánvaló vált, hogy az EU csak nemzetek közösségeként tud sikeresen működni.

Pfizer/BioNTech vakcinája kerülhet leghamarabb hazánkba

Folyamatosan nyomon követik az oltóanyagok engedélyeztetési folyamatát, és jelenleg úgy tűnik, hogy a Pfizer vakcinája kaphatja meg leghamarabb az Európai Gyógyszerügynökség engedélyét, így ez lesz először felhasználható tömeges oltásra.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.