BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ellenőrizni lehet az oltási regisztráció státuszát

Elindul egy internetes felület, ahol ellenőrizni lehet, hogy valaki regisztrált-e az oltáshoz. Taj-számot és születési dátumot kell majd megadni.

Heroikus küzdelmet folytatunk a járvánnyal szemben

– mondta Müller Cecília országos tiszti főorvos az operatív törzs sajtótájékoztatóján. Meghalt 272, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 9637 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést.

Kórházban 11 760 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 1467-en vannak lélegeztetőgépen.

Emelkedik az elhunytak száma, ez abból adódik, hogy hazánkban is angol mutáns a dominál. Kiemelte, míg március elején az esetek 70 százalékában mutatták ki a brit mutánst, most március végére szinte 100 százalékban ez okozza a koronavírusos megbetegedéseket.

Ez a mutáns ragályosabb, mint a vad vírus, hiszen egy fertőzött személy jellemzően négy másik személyt tud megfertőzni.

Az angol mutáns mellett a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) laborjában hat főnél a dél-afrikai mutánst is kimutatták.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Eddig 1,7 millió embert oltottak be Magyarországon, közülük 524 ezren már a második adagot is megkapták.

A világ négy sarkába is elmegyünk annak érdekében, hogy vakcinát szerezzünk a magyarok számára, fontos, hogy minél többen regisztráljanak. A pedagógusok oltásának részletes terveit elkezdték kidolgozni, ez jelenleg is zajlik – mondta Müller Cecília.

Elmondta, hogy

hét újabb laboratóriumot jelöltek ki Magyarországon annak érdekében, hogy azonosítsák az újabb variánsokat.

Ezeknek a laboratóriumoknak a felkészítése jelenleg még zajlik. Fontos, hogy ne csak egy követő, hanem előremutató információkat tudjon szerezni az NNK, és ez az információ lehetővé teszi a járványügyi intézkedések mihamarabbi meghozatalát.

Csütörtökön elindítják azt az internetes felületet, ahol ellenőrizni lehet, hogy valaki bekerült-e a regisztráltak közé. Taj-számot és születési dátumot kell majd megadni. A felületen az derül ki, hogy milyen stációban van az oltásra jelentkező regisztrációja. Igen vagy nem fog megjelenni a lekérdezés során – tette hozzá Müller Cecília.

Regisztráció védőoltásra

Tavaly decemberben megnyílt a regisztráció lehetősége az interneten is a koronavírus elleni védőoltásra. Regisztrálni a https://vakcinainfo.gov.hu/ honlapon lehet. Mivel a kormány nem tette kötelezővé az oltást, a vakcinát csak azok fogják megkapni, akik regisztrálnak.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.