BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Magyarország az első az átoltottság terén az unióban

A felnőtt lakosság 21,6 százaléka részesült legalább az első adag vakcinában.

A hétvégi adatok alapján hazánk került az Európai Unió élére a felnőtt népesség átoltottsága tekintetében. Magyarország már egy ideje a második volt az uniós tagállamok között, azonban az aktuális állapotok szerint sikerült megelőznie Máltát – szúrta ki a portfolio.hu a legfrissebb uniós járványvédelmi adatokat.

Fotó: Shutterstock

A magyar felnőtt lakosság 21,6 százaléka részesült legalább az első adag vakcinában, így hazánk került az első helyre a 27 EU tagállam közül.

Míg a második alig valamivel lemaradva Málta 21,5 százalékos oltottsági mutatóval. A magyarországi statisztika 9,3 százalékponttal haladja meg az uniós átlagot, ami jelenleg 12,3 százalékon áll.

Az uniós tagállamok milyen arányban oltották át a 18 év feletti lakosságot, legalább az első adag vakcinával. Fotó: ECDC

Változik a kijárási tilalom és a boltok nyitvatartása is

A kormányfő a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában adott interjút.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.