A mádi Demetervin Pincészet dűlőszelektált, 2013-as évjáratú Király furmint aszúja nagyaranyérmet nyert a Moszkvában április 13-15 között megrendezett Eurázsiai Bor és Párlat Versenyen. A nemzetközi megmérettetésen mindössze 3 bort értékelt ilyen magas címmel a világ szakértőiből álló zsűri, amelyek közül az egyiket hazánk tokaji borvidéke hozta el.
Az Eurázsiai Bor és Párlat Verseny (EAWSC) a Nemzetközi Szőlészeti és Borászati Szervezet (OIV) együttműködésével és szabályrendszere szerint került megrendezésre a moszkvai VDNH-ban, április 13-15 között.
A zsűri nemzetközi, elismert szakértőkből állt, akik 100 pontos rendszerben informatikai háttérrel, vakkóstolással bíráltak.
A versenyen a világ számos szőlőtermő tájáról nevezett borok mindössze 30 százaléka kaphatott díjat, és mindössze 3 nagyaranyérmet osztottak ki.
Dr. Demeter Endre szőlész – borász a díjról elmondta, hogy igazán örömteli az elismerés, hiszen szigorú bírálati rendszerben, komoly nemzetközi zsűri – és minták közt állt helyt a tétel.
A regisztrált bio-művelést folytató pincészet csak a kiemelkedő évjáratokban készíti el a csúcsborát, a Király-hegyen található 3 hektárnyi, fél kilogrammos tőketerhelésű furmint ültetvényeiről az aszúbort. Ez 2013-ban egy 1376 palackos tételt jelentett, 200 gramm feletti természetes maradékcukor-tartalommal, amelyet a 8 grammos savtartalom, valamint az andezites, riolitos ásványosság tart feszes, elegáns egyensúlyban. Ez a bor Angliában, és a Távol-Keleten örvend nagy népszerűségnek, a rendelések jelentős része export, elsősorban csúcs-éttermek és borklubok kínálatában található meg Európa –és világszerte.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.