BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Milánóban és Párizsban is nagy sikert arattak a magyar divatmárkák

Közel nyolcvan divat- és designmárka mutatkozott be Milánóban, Párizsban és Budapesten a Fashion & Design Autumn során.

Közel nyolcvan divat- és designmárka mutatkozott be Milánóban, Párizsban és Budapesten a Fashion & Design Autumn során 

közölte a szervező Magyar Divat & Design Ügynökség.

A tematikus rendezvénysorozaton először Párizsban és Milánóban, majd azt követően itthon bizonyíthatták tehetségüket az alkotók több tízezer forgalmazó, szakember és érdeklődő előtt. Divatbemutatók, lakberendezési kiállítások, kerekasztal-beszélgetések és digitális konferenciák tették még izgalmasabbá az őszt, platformot teremtve ezzel a hazai tervezők bemutatkozásának.

Szeptemberben a Maison&Objet lakberendezési szakkiállításon, ezt követően pedig a Milan Fashion Weeken tűntek fel a magyar márkák. Októberben itthon folytatódtak a színes programok: második alkalommal nyitotta meg kapuit a 360 Design Budapest kiállítás, ezt követően a 2022-es tavaszi-nyári divattal ismerkedhettek meg az érdeklődők a Budapest Central European Fashion Week keretében. Végül a Budapest Fashion & Tech Summit divatipari konferenciával koronázta meg az ügynökség a programsorozatot.

Fotó: HFDA/The Sparkle Content

„Ügynökségünk 2021-es rendezvényei között kiemelt szerepet kaptak a Fashion & Design Autumn programjai, amelyek a hazai stabilitás támogatása és az export növelése érdekében valósultak meg. Az eseménysorozat keretében itthon közel 10 ezer és külföldön még ennél is több ember látta élőben a magyar tervezők munkáit, míg az online térben több mint félmillió érdeklődő követte az eseményeket. A divatipari konferenciánkon közel 40 szakmai előadót köszönthettünk az online térben. Azt hiszem, a számok magukért beszélnek és bátran kijelenthetem, hogy sikerült egy igazán emlékezetes és eredményekkel teli őszi rendezvénysorozatot megvalósítanunk” – emelte ki Bata-Jakab Zsófia. A Magyar Divat & Design Ügynökség vezérigazgatója hozzátette: 

Regionális és nemzetközi viszonylatban egyaránt hatalmas előrelépés volt számunkra az elmúlt időszak, mellyel sikerült szorosabbra fűzni V4-es kapcsolatainkat és megszilárdítani régiós szerepünket.

A Maison & Objet designvásáron 10 magyar alkotó design remekeit tekinthették meg az érdeklődők, melyek 2021-ben még inkább felkeltették a külföldi megrendelők, forgalmazók és viszonteladók érdeklődését. A kiállítás fontos lehetőség volt a tervezők számára, hiszen ismét személyesen mutatkozhattak be és az értékesítési folyamatokat is kiemelten támogatta. 

A designerek közel 600 szakmai kontakttal lettek gazdagabbak, akik azóta a megrendelések ügyintézésének fázisában tartanak. 

Fotó: Holecz Endre

A Milan Fashion Weeken a Camera Nazionale della Moda Italiana és a magyar divatügynökség közös nemzetközi mentorprogramjának résztvevői kaptak lehetőséget a bemutatkozásra. A Budapest Select Collective Fashion Shown négy magyar márka kápráztatta el a nemzetközi közönséget kollekciójával. A kifutók mellett 

a nézőtéren olyan híres szakmabeliek képviselték magukat, mint Sara Sozzani Maino, a Vogue Talents vezetője, Riccardo Grassi, a Studio Zeta Milano alapítója, vagy Carlo Capasa, a CNMI vezetője. 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.