BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Éjjel is támadják Kijevet az oroszok

Kedd éjszaka több nagyváros felé is előrenyomultak az orosz egységek.

Két oroszországi rádiót is lekapcsoltak

21:50 Korlátozta a kormánykritikus orosz Eho Moszkvi rádióállomás és az ellenzéki Dozsgy online televízió adásának foghatóságát az orosz tömegtájékoztatási és távközlési felügyelet, mert "rendszeresen és célzottan közölt hamis információkat Oroszország ukrajnai különleges hadműveletéről."

Kijevben mindenhol robbanásokat hallani

21:44 Az ukrán fővárosban folyamatosak a becsapódások, a védelmi szirénák is szüntelenül szólnak. 

Veszik a fegyvereket az ukránok

21:39 Ukrajna nyugati részében, ahol még nem dúlnak harcok, óriási fegyverkezés indult. A Reuters Lembergől jelentette, hogy szinte mindenhol elfogytak a golyós és sörétes vadászfegyverek a boltokból. Az ukránok meg akarják védeni otthonaikat a támadóktól. 

Rekordon a búza ára

21:30 Újabb rekordokat döngetnek a búza- és kukoricaárak az európai piacon Oroszország ukrajnai katonai hadműveletei miatt. A március elsejei adatok szerint a búza ára tonnánként 351,25 euróra, a kukoricáé 340 euróra emelkedett.

A harkivi szlovén konzulátust is romba döntötte az orosz rakétacsapás

20:28 Megsemmisült a szlovén konzulátus a harkivi Szabadság térre mért orosz rakétacsapás következtében.

Kizárják az orosz delegációt a következő cannes-i filmfesztiválról

20:16 A 75. cannes-i fesztivál nem kíván orosz delegációt fogadni, és nem szeretné, ha az orosz kormányhoz köthető bármilyen hivatalos személy megjelenne a seregszemlén, amíg az Ukrajna elleni orosz invázió folytatódik – jelentették be kedden a szervezők.

Washington 30 millió hordó olajat szabadít fel az orosz energiafegyver kivédésére

20:01 Az Egyesült Államok és a Nemzetközi Energiaügynökség 30 tagországa megállapodott abban, hogy stratégiai tartalékaik felszabadításával stabilizálják a globális energiapiacokat. Erről itt olvashat bővebben. 

Öten haltak meg a tévétoronynál

19:52 Öten vesztették életüket kedden délután Kijevben, amikor találat érte a helyi tévétornyot. A robbanásról azóta több videó is elterjedt már a közösségi oldalakon. 

A Pentagon szerint sok orosz megadta magát

19:44 Nagyon rossz az Ukrajnában harcoló orosz katonák hangulata, és sokan meg is adták magukat a védőknek, de a helyzet távolról sem rózsás az orosz támadás alatt álló országban – közölte a BBC-vel a Pentagon egyik magas rangú hivatalnoka. Az Ukrajnát körülvevő orosz egységeknek már a 80 százaléka benyomult az országba, de sok helyen azért lassultak le, mert nincs elég üzemanyaguk és élelmük. 

Gigantikus robbanás Harkivban

19:34 Döbbenetes videó terjed a Twitteren: állítólag Harkivban készült és egy kedd esti óriási robbanást örökít meg. Egyes hírek szerint egy ukrán lőszerraktárat érhetett találat. Hivatalosan egyelőre nem erősítették meg a valódiságát.

 

Találat érte a kijevi tévétornyot, Harkivot brutális detonáció rázta meg 

Itt olvashatja a keddi nap eseményeit.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.