BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Öldöklő csata Mariupolban, utolsó roham indulhat az elpusztított városért

A kikötővárosban még mindig 160 ezer ember van, mindenféle ellátás, gyógyszer, fűtés és élelem nélkül.

A brit hírszerzés információi szerint várhatóan megindul az utolsó, nagy orosz roham a szinte teljesen elpusztított Mariupol bevételére. A kikötővárost hetekkel ezelőtt elvágták az inváziós erők a szárazföldtől és a bombázások során az egykori nagyváros szinte teljesen megsemmisült. 

Bucsai mészárlás: a civilek holttestei már hetek óta a város utcáin feküdhettek

Műholdfelvételek cáfolják Oroszország azon állítását, miszerint a civileket az orosz katonák kivonulása után ölték volna meg Bucsában.

Ennek ellenére sem tudták elfoglalni még az oroszok, a házról házra tartó harcok sem vezettek még eredményre. A brit hírszerzés szerint azonban a kijevi régióból való kivonulás után most minden erejét ide koncentrálja Moszkva. 

Erre utalnak az elmúlt órákban sűrűbbé váló rakétatámadások és a méterről méterre való előrenyomulás. 

Fotó: Alexei Alexandrov

A Reuters hírügynökség szerint Mariupolban még mindig 160 ezer civil van, mindenféle ellátás nélkül. Nekik se vizük, se élelmük, de egy ideje fűtés és gyógyszer sincs a városban. 

Az elmúlt napokban az orosz hadsereg mindenféle ellátmány bevitelét megakadályozta, a britek szerint ezzel az lehet a célja Moszkvának, hogy minél hamarabb kikényszerítse a védők megadását. 

Mariupol hamarosan eleshet

Egy Kijevhez közeli várost ugyanakkor visszafoglaltak az ukrán erők.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.