BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Repkedtek a mínuszok hétfő reggel, holnapra elfújja a rossz időt a szél

Hétfőn is megdőlt egy országos hidegrekord, Kékestetőn mínusz 7 Celsius-foknál hidegebbet mértek – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden a honlapján. Vasárnap is farkasordító hideg volt az ország legmagasabb pontján. De nem tart más sokáig a tél.

Vasárnap napközben a Kékestetőn mindössze mínusz 2,2 Celsius-fokig melegedett a levegő, ezzel megdőlt az országos nappali hidegrekord – közölte még tegnap az OMSZ. Ma arról adtak hírt, hogy az ország legmagasabb pontján tegnap is rekord hideg volt; a csökkenő felhőzet hatására reggelre nagy területen fagypont alá csökkent a hőmérséklet, napközben pedig mínusz 7,1 fokig hűlt le a levegő.

Fotó: Balázs Attila / MTI

Mostanáig mínusz 7 fok volt az április 4-ei hidegrekord, amelyet 2015-ben a Nógrád megyei  Zabaron mértek. Április 3-án pedig mínusz 0,6 fok volt a korábbi legalacsonyabb csúcsérték, amelyet 1989-ben regisztráltak, szintén a Kékestetőn.

A meteorológiai szolgálat a Facebook-oldalán azt írta: kedden már sokkal kevesebb helyen fagyott, mint az előző napokban, de a derült, kevésbé szeles déli megyékben így is nagy területen mínusz 4 és mínusz 1 fok közé süllyedt a hőmérséklet. Emellett a nyugati határvidéken és a középső megyékben volt gyenge fagy.

 

Szerdára elfújja a szél a telet

Az OMSZ előrejelzése szerint a következő napokban fokozatosan melegszik a levegő, szerda hajnalban a délnyugati, déli megyékben és az északi völgyekben még elvétve lehet gyenge fagy (0, mínusz 1 fok), 

a hét további részében viszont a melegedésnek köszönhetően erre átmenetileg nem kell számítani. A hőmérséklet maximuma 15-20 fok körül alakulhat.

A meteorológiai szolgálat szerint ennek ellenére sem érdemes még elpakolni a meleg kabátokat, hiszen a hétvégén átvonuló frontot követően jövő hétfő és kedd hajnalban is nagy területen lesz esély fagyra.

A köpönyeg.hu előrejelzése szerint szerda delutánra kellemes tavaszi hőmérséklet várható, már 16-22 fok valószínű. Csütörtökön sem lesz ennél melegebb, legfeljebb 15-20 fok. Péntekre pedig 10-17 fok közé esik vissza a hőmérséklet.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.