BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kibertámadás érte Oroszországot, csúszik Putyin beszéde

Kibertámadás érte a Nemzetközi Gazdasági Fórum rendszerét.

A Kreml pénteken közölte, hogy a szentpétervári Nemzetközi Gazdasági  Fórum beléptetőrendszerét kibertámadás érte, ezért Vlagyimir  Putyin orosz elnök egy órával elhalasztja a tervezett beszédet – írja a Reuters.

Russia Putin SPIEF
Fotó: ALEXEI DANICHEV

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője azt mondta, hogy 

a kibertámadás már csütörtökön kezdődött, a támadás lebénította a fórum akkreditációs és beléptetési rendszerét. 

Korábban a Kremlt közölte, hogy az orosz elnök beszéde rendkívül fontos lesz. A TASZSZ szerint néhány szokásos eseményt megváltoztattak, például nem kerül sor Putyin hagyományos találkozójára a globális hírügynökségek vezetőivel. Ehelyett katonai tudósítókkal, hírosztályvezetőkkel, valamint az orosz tévé, nyomtatott és internetes média vezetőivel találkozik. A fórum nagy részét zárt ajtók mögött tartják meg.

A sajtó arról is  az Ukrajna elleni orosz invázió  első 100 napjában Oroszország elköltötte katonai potenciáljának nagy részét, így néhány hónapon belül le kell lassítania az offenzívát. Még az általános mozgósítás lehetősége is felmerült a Kreml részéről. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.