BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Helyrerakta a német külügyminisztert Szijjártó Péter

Magyarország kétoldalú alapon továbbra is kész Ukrajna támogatására – erről írt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán pénteken. Annalena Baerbock német külügyminiszter arra hívta fel ma „kedvesen” a figyelmünket, hogy ne hazardírozzunk az Ukrajnának szánt 18 milliárd eurós pénzügyi segély kapcsán – írta a magyar miniszter. „Nos, a külügyminiszter kolléga súlyosan félreérti a helyzetet: az újabb közös európai uniós hitelfelvétel elutasítása a részünkről nem taktikai, hanem elvi kérdés. Szerintünk ugyanis nem a közös európai eladósodás jelenti a közös európai jövőt. Az európai jövő nem a nagy adóssághegyek felé van” – írta Szijjártó Péter. Hozzáfűzte: „csak a teljes kép kedvéért (bár valószínűleg ez nem érdekli a külügyminiszter asszonyt): mi készen állunk Ukrajna támogatásának folytatására”. „Pontosan úgy, ahogyan tettük eddig is: kétoldalú alapon” – húzta alá a politikus.

Varga Mihály: Magyarország nem támogatja a közös uniós hitelfelvételt

A pénzügyminiszter szerint mivel Magyarország eddig nem kapta meg a neki járó pénzt, ezért nem támogatjuk a közös uniós hitelfelvételt sem, amelyből az ukránokat támogatná Brüsszel.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.