BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Oroszország szerint a Nyugat érdeke a konfliktus elnyújtása

Az orosz védelmi miniszter szerint a Nyugat célja Oroszország meggyengítése. Oroszország tovább növeli katonai potenciálját – jelentette ki Vlagyimir Putyin.

A Nyugat arra törekszik, hogy minél tovább elhúzza az ukrajnai konfliktust, és ezzel meggyengítse Oroszországot – jelentette ki Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter a tárca vezetői kollégiumának szerdai kibővített tanácskozásán. A miniszter szerint az ukrajnai fegyverszállításokra 27 ország már 97 milliárd dollárt költött.

Mint mondta, különös aggodalomra ad okot a NATO előretolt jelenlétének kiépítése Oroszország és Fehéroroszország határai közelében. 

Oroszország mindig nyitott a konstruktív béketárgyalásokra

– mondta a tárcavezető. 

Putin Attends International Military-Technical Forum 'Army 2022' In Kubinka
Vlagyimir Putyin orosz elnök beszélget Szergej Sojgu védelmi miniszterrel a Hadsereg 2022 elnevezésű nemzetközi haditechnikai fórum megnyitóján az oroszországi Kubinkában, Moszkva mellett 2022. augusztus 15-én. Fotó: Contributor / Getty Images

Putyin: Oroszország tovább növeli katonai potenciálját 

Oroszország tovább növeli katonai potenciálját – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök az orosz védelmi minisztérium kibővített vezetői kollégiumának szerdai tanácskozásán.

Leszögezte, hogy nincsenek korlátozások a hadsereg finanszírozására vonatkozóan. Utasította a védelmi minisztériumot és a vezérkart a NATO-erőkről és -eszközökről szerzett információk elemzésére és felhasználására az orosz fegyveres erők és harci képességeik fejlesztésében. 

Az orosz fegyveres erők létszámát 1,5 millió, a szerződéses katonákét pedig 695 ezer főre kell növelni – javasolta Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter a katonai tárca kibővített vezetői kollégiumának szerdai tanácskozásán. A miniszter utasítást adott arra, hogy a szerződéses katonák létszámát az év végéig 521 ezerre növeljék. Kezdeményezte a sorkötelezettség alsó korhatárának 18-ról 21 évre, a felsőének pedig 27-ről 30 évre emelését. Emellett két haderőnemközi stratégiai területi egyesülés létrehozása mellett a moszkvai és a leningrádi katonai körzetben, valamint két új légideszant-hadosztály felállítása mellett foglalt állást.
 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.