BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az UEFA 58,2 millió forintnak megfelelő összeget adományoz a Török Labdarúgó-szövetségnek

Az e heti európai kupamérkőzések a Törökországot és Szíriát sújtó földrengések áldozatainak tiszteletére egyperces gyászszünettel kezdődnek.

A Bajnokok Ligájában, az Európa-ligában és a Konferencia Ligában is egyperces néma tiszteletadással adóznak a résztvevők a földrengés áldozatai előtt, közben a veletek vagyunk felirat jelenik meg a kivetítőkön arab és török nyelven – jelentette be hétfőn az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA). A szervezet engedélyezi a játékosoknak és a játékvezetőknek, hogy fekete karszalagban lépjenek pályára.

Kyiv,,Ukraine,-,September,13,,2016:,Official,Uefa,Champions,League
KYIV, UKRAINE - SEPTEMBER 13, 2016: Official UEFA Champions League logo on the back of referee's jacket during UEFA Champions League game FC Dynamo Kyiv vs SSC Napoli at NSC Olympic stadium in Kyiv
Fotó: Shutterstock

Az UEFA 150 ezer eurót (58,2 millió forintot) adományoz a Török Labdarúgó-szövetségnek és további 50 ezer eurót (19,4 millió forintot) egy török segélyszervezetnek.

A 7,8-es erősségű földrengésben és utórengésekben érintett Gaziantep és Hatayspor csapata visszalépett a török bajnokság legfelső osztályától, amelyben így 17 klub maradt. Az utóbbi múlt héten cáfolta azt a hírt, miszerint Christian Atsut, a ghánai válogatott játékosát megtalálták volna a törmelékek alatt, így továbbra is eltűntként tartják számon.

A legfrissebb hírek értelmében több mint 33 ezren vesztették életüket a természeti csapásban, de sajtóértesülések szerint a mentések befejezését követően ez a szám meg is duplázódhat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.