BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A rejtélyesen eltűnt maláj gép áldozatainak hozzátartozói nem tettek le arról, hogy megtalálják a roncsokat

Az eltűnt maláj járaton 227 utas és 12 főnyi személyzet tartózkodott.

A Malaysia Airlines közel kilenc éve rejtélyes módon eltűnt 370-es járatának utasainak hozzátartozói vasárnap felszólították a maláj kormányt, hogy engedélyezze az amerikai Ocean Infinity tengerfenék-kutató cégnek, hogy megkezdje az eltűnt gép további keresését. 

5th Annual MH370 Remembrance Event
Fotó: Anadolu Agency

Az MH370-es járat sorsa a világ egyik legnagyobb repülési rejtélyévé vált, amikor 2014. március 8-án Kuala Lumpurból Pekingbe tartva eltűnt. 

Malajzia 2018-ban megbízta az Ocean Infinityt a gép felkutatásával az Indiai-óceán déli részén, és felajánlotta, hogy akár 70 millió dollárt is fizet, ha a cég megtalálja a repülőgépet. A CNN cikke szerint a társaság kutatása azt követően indult, hogy Malajzia, Kína és Ausztrália 2017 januárjában véget vetett egy eredménytelen, két évig tartó, 135 millió dollárba kerülő víz alatti kutatásnak. 

A kutatócég reméli, hogy már nyáron új keresésbe kezdhetnek, és felajánlották, hogy csak siker esetén kell kifizetni a munkájukat.

Az Ocean Infinity az elmúlt 12 hónapban komoly előrelépést tett abban, hogy jobban megértsék a 2014-es eseményeket

 – áll a Voice370 nevű, az eltűnt gép fedélzetén utazók hozzátartozóiból álló csoportban, ám részleteket nem közöltek.

Anthony Loke maláj közlekedési miniszter az emlékünnepségen felolvasott családoknak szóló üzenetében úgy fogalmazott , hogy nem „csukják be a könyvet” a 370-es járatról, és hozzátette, hogy kellő figyelmet fordítanak a jövőbeli keresésekre, ha új és hiteles információk lesznek a repülőgépről. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.