BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kiderült, hol számíthatunk lezárásokra Ferenc pápa budapesti látogatása alatt

A katolikus egyházfő a világ legveszélyeztetettebb vezetői közé tartozik, az Iszlám Állam nevű terrorszervezettől is rendszeresen kap fenyegetéseket.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu-n ismertette a pápalátogatása kapcsán elrendelt ideiglenes forgalomkorlátozásokat, több helyen is megbénul a forgalom április 28. és 30. között. ​Ferenc pápa budapesti látogatásának biztonsági előkészületei jelenleg is zajlanak, a látogatás tervezett helyszínein, az oda vezető utakon, sőt a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérről a Szent István-bazilikához vezető három lehetséges úton a csatornafedeleket is lehegesztik és a kandelábereket is ellenőrzik – írja Magyar Nemzet.

Biztonsági ellenőrzésen esnek át a pápalátogatással érintett területeken lakók, a környező házak, épületek is. 

Várható, hogy egyes utakat, sőt városrészeket lezárnak majd egy adott időszakban. A látogatás teljes időszaka alatt mesterlövészek dolgoznak majd, és a rendőrség légi rendészete is jelen lesz. Ezenfelül drónok hada figyeli majd az érintett térségeket. A rendőrség ezúttal is földre kényszerít vagy megsemmisít minden idegen drónt. 

A pápalátogatás tömeghelyszíneit, mint például a Kossuth teret, illetve a bazilika előtti Szent István teret csak többszöri átvizsgálás után lehet majd megközelíteni.

Pope Francis waves as he prepares to deliver his Regina Coeli prayer from a window overlooking St. Peter's square on April 23, 2023. (Photo by Vincenzo PINTO / AFP)
Fotó: AFP

A katolikus egyházfő a világ legveszélyeztetettebb vezetői közé tartozik: külföldi útjain a helyi hatóságokkal és titkosszolgálatokkal együttműködő Svájci Gárda elit egysége védi. Emellett a vatikáni titkosszolgálat is részt vesz a pápa külföldi útjainak biztosításában.

Március 13-án volt 10 éve, hogy megválasztották pápának Jorge Mario Bergoglio püspököt, akit néhány nappal később, 2013. március 19-én iktattak be a hivatalába. Ezzel ő lett 1300 év óta az első nem európai pápa.

A pápa a Twitteren köszöntötte hazánkat; itt a magyar pápaapp is

A mobiltelefonon minden, ami a pápalátogatással kapcsolatos.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.