Gazdag Dániel csapata, a Philadelphia Union 4–1-re megverte a David Beckham tulajdonában álló és Lionel Messi szerződtetésével világszerte ismertté váló Inter Miami együttesét az amerikai labdarúgó-bajnokság (MLS) legutóbbi játéknapján, magyar idő szerint vasárnap virradóra – írja a Magyar Nemzet.

Fotó: Szabó Miklós

Ezzel véget ért a philadelphiai csapat két mérkőzés óta tartó kisebb hullámvölgye, amelynek során mindössze egy pontot szerzett a bajnoki sorozatban.

Lionel Messi egyelőre nem játszott a vendégeknél, Gazdag viszont a 89. percig pályán volt, s csapata 4–1-es sikeréből látványos mozdulattal vette ki a részét: a harmadik philadelphiai gól előtt a tizenhatoson belül játszotta tovább a labdát az első félidő hosszabbításában.

Félidőben már 3–0-ra vezetett a Philadelphia Union, amely győzelmével jelenleg a Keleti főcsoport negyedik helyén áll. Gazdag legutóbb, az Orlando elleni meccsen a válogatott szereplése miatt nem volt a keretben, de ettől eltekintve abszolút alapember, 17 meccs alatt hét gólt és öt gólpasszt ért el az idényben.

Mikor mutatkozik be Lionel Messi?

Messi leigazolását június elején jelentette be az Inter Miami, az argentin klasszis szerződése lejárt a PSG-vel, így ingyen érkezett, és persze 

elképesztő összeget, két és fél év alatt 150 millió dollárt kereshet Beckham amerikai csapatánál.

Messi egyelőre a nyári pihenőjét tölti, de vélhetően követi a Miami meccseit, így feltételezhetően látta vagy látja majd Gazdag szép mozdulatát is.

Már azt is tudni, Messi mikor mutatkozhat be az Inter Miami színeiben: minden bizonnyal július 21-én a mexikói Cruz Azul ellen játszhat először egy új sorozatban, amely az amerikai és mexikói klubok részvételével zajlik. Messi érkezése egyébként a játéka nélkül is nagy hullámokat vert már: 

az Inter Miami közösségi médiás követőtábora több millióval bővült, a csapat meccseire pedig a sokszorosukra növekedtek a jegyárak.

Mint egy falat kenyér, úgy kellett a csapatnak a jelenlegi pozíciója miatt is Messi, lévén az Inter Miami a keleti főcsoport utolsó helyén áll, amin nyilvánvalóan nem javított a Gazdag Dánielék elleni sima vereség sem.