BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ilyet még köztársasági elnök nem csinált: Novák Katalin átússza a Balatont

A köztársasági elnök a férjével közösen vesz részt a 41. Balaton-átúszáson.

Csaknem telt ház lesz vasárnap a 41. Lidl Balaton-átúszáson, amelyet Novák Katalin köztársasági elnök is teljesít – közölte az MTI a szervezőkre hivatkozva. 

Novák Katalin
Novák Katalin életében először átússza a Balatont. Fotó: Novák Katalin / Facebook

Az időjárás miatt szombatról vasárnapra halasztott eseményen a visszalépések után is 

több mint 11 ezer amatőr sportoló rajtol a három versenyszám valamelyikében.

A klasszikus, Révfülöp–Balatonboglár közötti, 5,2 kilométeres távot 9500-an tervezik teljesíteni. Köztük lesz Novák Katalin is, a köztársasági elnök férjével együtt első alkalommal ússza át a Balatont a csaknem 200 vitorlásból és kishajóból kialakított úszófolyosóban. Az előrejelzések szerint kellemesen meleg, 25-26 fokos, de kicsit hullámzó vízben kell teljesíteni az idei úszást.

Miért halasztották el a Balaton átúszását?

A Révfülöp és Balatonboglár közötti Balaton-átúszást eredetileg szombaton rendezték volna, de a bizonytalan, zivatarveszélyes időjárás miatt csütörtökön a halasztás mellett döntöttek. A választott távot teljesítőket a budapesti atlétikai világbajnokságra beváltható, 50 százalékos kedvezményes jegyvásárlásra jogosító kuponnal jutalmazzák.

Vasárnap megtartják a Balaton-átúszást, felelős döntést várnak a résztvevőktől

A hullámzó Balatonban biztonsággal úszni nyílt vízi tapasztalatot igényel, az uszodai körülmények ismerete nem biztos, hogy elég – hívták fel a figyelmet a 41. Lidl Balaton-átúszás rendezői. Az esemény napján túlnyomóan napos, száraz, meleg idő várható, reggel a parton 20, délután 29 fok körüli hőmérséklettel, a víz 26 fok körüli lesz.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.