BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megvannak az Év fagylaltja verseny díjazottjai

Idén a Sütőtökös mandula fagylalt dió variációkkal lett a győztes.

Az idei Év Fagylaltja versenyt Komáromban, a Jókai ligetben rendezték meg. A versenyre idén öt kategóriában összesen 81 fagylalt nevezett. A hagyományos és „Mentes” versenykategóriák mellett idén a Csokoládé Világnapja alkalmából külön „Csokoládé” kategóriát is indított az Ipartestület – írja Cukrász Ipartestület közleménye.

Év fagylaltja 2023
Fotó: Magyar Cukrász Ipartestület

A rendezvényen a versenyfagylaltok mellett kóstolhatók voltak a korábbi évek díjnyertes magyar fagylaltjai is. A versenyzők kreativitásának semmi sem szabott határt, a legnagyobb sláger azonban a tejföl volt, valamint sokakat megihletett a tejbegríz is. 

A győztes Somodi János, a balatonmáriafürdői Florida Fagyizó fagylaltmesterének Sütőtökös mandula fagylaltja dió variációkkal lett az idén.

 

Év fagylaltja 2023
Fotó: Magyar Cukrász Ipartestület

A rendkívül erős mezőnyben a következő eredmények születtek:

„A” kategória: cukrászdák, kézműves fagylaltozók versenye

  • Aranyérmes és egyben az Év fagylaltja vándorkupa győztese:  Sütőtökös mandula, dió variációkkal – Somodi János – Florida Fagyizó, Balatonmáriafürdő
  • Ezüstérem: Kávés csokoládé mogyoró – Wilheim Dávid – Da Crema Fagyizó, Nagykanizsa
  • Bronzérem: Bana-nut – Vadócz Jenő – Promenád Kávéház, Balatongyörök
Év fagylaltja 2023

A Mentes kategóriában az alábbi eredmények születtek (Hozzáadott cukor, glutén, laktóz és tejfehérje mentes fagylalt kategória): 

  • Aranyérem: Mandulakert – Kovács Roland – Krém Cukrászda, Székesfehérvár
  • Ezüstérem: Fekete noha - Wilheim Dávid – Da Crema Fagyizó, Nagykanizsa
  • Bronzérem: Szilvafácska - Vadócz Jenő – Promenád Kávéház, Balatongyörök

A „Csokoládé” kategória:

Ebben a kategóriában a cukrászdák, fagylaltozók, illetve alapanyaggyártók, forgalmazók is indulhattak olyan fagylaltokkal, amelyek természetes alap és járulékos anyagokkal, természetes stabilizátorokkal készültek.

Aranyérem: Sós karamellás körte – Végh József – Krém Cukrászda, Székesfehérvár
Ezüstérem: Fekete bárány – Tóth Erika – Black Sheep Kávézó és Konyha, Debrecen
Bronzérem: Flamand Csokoládé – Ipacs Balázs – FrieslandCampina Hungária Zrt, Budapest
 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.