Az idei Év Fagylaltja versenyt Komáromban, a Jókai ligetben rendezték meg. A versenyre idén öt kategóriában összesen 81 fagylalt nevezett. A hagyományos és „Mentes” versenykategóriák mellett idén a Csokoládé Világnapja alkalmából külön „Csokoládé” kategóriát is indított az Ipartestület – írja Cukrász Ipartestület közleménye.
A rendezvényen a versenyfagylaltok mellett kóstolhatók voltak a korábbi évek díjnyertes magyar fagylaltjai is. A versenyzők kreativitásának semmi sem szabott határt, a legnagyobb sláger azonban a tejföl volt, valamint sokakat megihletett a tejbegríz is.
A győztes Somodi János, a balatonmáriafürdői Florida Fagyizó fagylaltmesterének Sütőtökös mandula fagylaltja dió variációkkal lett az idén.
A rendkívül erős mezőnyben a következő eredmények születtek:
„A” kategória: cukrászdák, kézműves fagylaltozók versenye
A Mentes kategóriában az alábbi eredmények születtek (Hozzáadott cukor, glutén, laktóz és tejfehérje mentes fagylalt kategória):
A „Csokoládé” kategória:
Ebben a kategóriában a cukrászdák, fagylaltozók, illetve alapanyaggyártók, forgalmazók is indulhattak olyan fagylaltokkal, amelyek természetes alap és járulékos anyagokkal, természetes stabilizátorokkal készültek.
Aranyérem: Sós karamellás körte – Végh József – Krém Cukrászda, Székesfehérvár
Ezüstérem: Fekete bárány – Tóth Erika – Black Sheep Kávézó és Konyha, Debrecen
Bronzérem: Flamand Csokoládé – Ipacs Balázs – FrieslandCampina Hungária Zrt, Budapest
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.