BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

„Az agymosott nyugati közvélemény még nem áll készen arra, hogy Putyin interjút adjon egy külföldi lapnak”

Putyin addig nem ad interjút a nyugati sajtónak, ameddig az európai és amerikai közvéleményt az agymosott ruszofób propaganda uralja – mondta a Kreml szóvivője. Dmitrij Peszkov szerint Putyin mindig részletes és őszinte válaszokat ad az újságírói kérdésekre, de szerinte a Nyugat jelenleg nem értené meg, amit az orosz elnök mond. Ennek ellenére várják a pillanatot, hogy Putyin a nyugati országokhoz szólhasson.

A Kreml folyamatosan kapja a megkereséseket a külföldi sajtótól, hogy interjút készíthessenek az orosz elnökkel – közölte a Kreml szóvivője. Dmitrij Peszkov elmondta, hogy még amerikai lapok is igényt tartanának egy interjúra Vlagyimir Putyinnal, de szerinte ennek még nem jött el az ideje.

An elderly man looks through a newspaper at a kiosk with Russian newspapers displayed outside in the Crimean port of Sevastopol on March 27, 2014.  The Crimean crisis has sparked the most explosive East-West confrontation since the Cold War and fanned fears in Kiev that Russian President Vladimir Putin now intends to push his troops into southeast Ukraine. AFP PHOTO/ VIKTOR DRACHEV (Photo by VIKTOR DRACHEV / AFP)
Fotó: AFP

Peszkov kifejtette, hogy 

az orosz államfő készül rá, hogy interjút adjon a külföldi újságíróknak, de szerinte jelenleg az agymosott, ruszofób propaganda uralja a nyugati közvéleményt 

írta meg a TASZSZ orosz állami hírügynökség. A szóvivő szerint annak nincs értelme, hogy Putyin úgy nyilatkozzon a nyugati sajtónak, hogy az európaiak vagy az amerikaiak meg sem értik, hogy miről beszél. Peszkov azonban megnyugtatott mindenkit, hogy amint a Nyugat visszatalál az értelem útjára, Putyin készen áll majd az interjúkra.

Biztosak vagyunk benne, hogy előbb vagy utóbb eljön ez a pillanat

– mondta a szóvivő. Hozzátette, hogy Putyin mindig ügyel arra, hogy őszinte és részletes válaszokat adjon az újságírói kérdésekre, illetve hogy érthetően elmagyarázza az orosz álláspontot.

Oroszországban indulna Tucker Carlson új műsora

Még nem ismert, hogy új vagy korábbi, lefordított anyagokat adnának le a csatornán.

Peszkov arra a kérdésre, hogy az elnök ad-e interjút az amerikai politikai újságírónak, Tucker Carlsonnak, azt felelte, hogy „várjunk, és meglátjuk”.

Carlson korábban a svájci Die Weltwoche magazinnak arról számolt be, hogy megpróbált interjút készíteni Putyinnal, de az amerikai hatóságok közbeléptek, és eltiltották a beszélgetéstől. Hozzátette, hogy az Egyesült Államokban a kormány már évtizedek óta agresszív kísérleteket tesz arra, hogy megszerezze a média feletti ellenőrzést. Szerinte az amerikai sajtó fél kimondani az igazságot, nehogy konfliktusba kerüljön a hatalommal.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.