BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Élő közvetítés
folyamatosan frissül

Az orosz–ukrán háború 610. napja – Nagyszabású katonai reformra készül Oroszország

Medvegyev, Oroszország, Moldova, orosz-ukrán háború
Összefoglaló:

Jövőre új katonai alakulatokat kíván létrehozni Oroszország, köztük 19 dandárt, 49 ezredet és egy flottát a nagyszabású katonai reform részeként – idézi Dimitrij Medvegyevet, az orosz Biztonsági Tanács alelnökét tegnapi jelentésében a Háborúkutató Intézet (ISW).

Medvegyev, Oroszország, Moldova, orosz-ukrán háború
Medvegyev szerint idén, az év eleje óta közel 385 ezer ember lépett katonai szolgálatba.
Fotó: Dmitry Astakhov

Medvegyev azt állította, naponta több mint 1600 ember köt szolgáltatási szerződést, és január 1-je óta 385 ezren csatlakoztak az orosz fegyveres erőkhöz. Továbbra is nagyon valószínűtlen azonban, hogy Oroszország képes lesz teljes létszámmal ellátni ezeket az alakulatokat – írta az ISW.

Oroszország új hadtestet állít fel jövőre

Dmitrij Medvegyev szerint idén, az év eleje óta közel 385 ezer ember lépett katonai szolgálatba, közülük 305 ezer szerződéses katona, mintegy 80 ezer pedig önkéntes.

Megjegyezték, hogy

az orosz kormány új szociális juttatásokkal próbálja ösztönözni a leendő katonákat.

Így Oroszország azt reméli, hogy elkerülheti a kényszersorozást a márciusi elnökválasztás előtt. Oroszországnak az újoncok iránti igénye tovább fokozódik, ahogy az Ukrajna elleni háború a második telére húzódik.

Az orosz erők továbbra is súlyos veszteségeket szenvednek el a keleti fronton, különösen Avdijivka közelében. Oroszország október 10-én a gyors előrenyomulás reményében elárasztotta csapatokkal a várost, azonban heves ukrán ellenállásba ütközött. A jelentés szerint az ukrán erők Zaporizzsja megye nyugati részén is elhanyagolható mértékű nyereséget értek el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.