BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Sokkoló felvételeket közölt az izraeli hadsereg

A felvételek egy részét Hamász-harcosok rögzítették, de akadt olyan is, amelyet a menekülők vagy a kiérkező mentősök készítettek.

Az izraeli hadsereg olyan fényképeket és videókat mutatott be külföldi újságíróknak, amelyek bemutatják, hogy a Hamász milyen kíméletlenséggel ölt meg több száz civilt és milyen akadálytalanul tudtak mozogni az október 7-én indított támadásukban. A megrázó felvételeken több civil holttestet is bemutatnak.

Palestinian,Hamas,Militants,Take,Part,In,An,Anti-israel,Military,Show
Fotó: Shutterstock

Ez nem egyszerűen egy Izrael ellen indított háború, ez az emberiesség elleni háború

– jelentette ki Daniel Hagari, az izraeli hadsereg szóvivője a tájékoztatón. Hozzátéve, hogy a Hamász a Gázai övezet polgári lakosságát pajzsként használja azzal a céllal, hogy a közvéleményt a maga oldalára állítsa.

Az izraeli hadsereg által bemutatott felvételek közül néhányat maguk a Hamász harcosai rögzítettek és tettek közzé a közösségi médiában, másokat menekülő izraeli civilek vagy a helyszínre érkező mentők rögzítettek.

A felvételeken az is látható, hogy a Hamász fegyveresei milyen könnyedén, gyakorlatilag akadálytalanul mozogtak Izrael területén.

Testkamerák felvételein látszik, amint palesztin fegyveresek behatoltak egy katonai bázisra, ahol több katonát is agyonlőttek, illetve motorkerékpáros támadók autókból rángattak ki embereket, és elvették a mobiltelefonjukat. Felvételek készültek arról is, ahogyan a Hamász harcosai teherautókra tuszkolnak és erőszakkal elhurcolnak túszokat.

Az izraeli hadsereg közlése szerint legalább 199 civil túszt tartanak fogva a Gázai övezetben.

Beszivárgó terroristákkal végzett az izraeli hadsereg

Izraeli megölt négy beszivárgó terroristát a libanoni határnál, amikor robbanószerkezetet próbáltak elhelyezni Hanita kibuc közelében. Az izraeli hadsereg megtámadta a terrorista osztagot, amely a libanoni határnál megközelítette a kerítést, és robbanószerkezetet próbált elhelyezni Hanita mellett.

 

A Hamász akciójának léptéke és összehangoltsága megdöbbentett minket. Megerősített jelenlétünk volt a gázai határnál, de ez nem egyszerűen terrortámadás volt. Ez egy magas szintű művelet volt, ezért jártak ekkora sikerrel

– mondta Hagari.

A tájékoztatón kiderült, hogy a Hamász harcosai felkészültek voltak, néhányan közülük az izraeli hadsereg egyenruháját viselték, mások rendőrnek öltöztek, és rádión kommunikáltak egymással. Hagari elmondása szerint az izraeli hatóságok őrizetbe vettek néhány támadót, őket kihallgatják.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.