BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Screenshot: YouTube/Dalmacija danas

A magyarok kedvenc üdülőhelyén okozott káoszt a hó – videó

Az erős havazás főleg Split hátországát, különösen a Klis és Mosor mögötti területet érintette hétfő délelőtt.

Káoszt okozott a hétfő reggeli hó Split térségében, a környező utakon több teherautó és autóbusz is elakadt, számol be róla az Index.hr. Az erős havazás főleg Split hátországát, különösen a Klis és Mosor mögötti területet.

 

Azt írják, hogy nagy problémák adódnak a 300 méteres tengerszint feletti magasságban, jelenleg a Dugopolje és Muć közötti úton esik a legtöbb hó.

Kočinje és Konjsko térségében több teherautó és busz is a hóban vesztegel.

A rendőrség közleményt is kiadott amelyben arra hívják fel a közlekedők figyelmét, hogy a D1-es és a D56-os utakon jelenleg téli viszonyok vannak. Ilyen körülmények között nehéz a járműveket vezetni, ezért fokozott óvatosságra szólítjuk fel a járművezetőket, utasítjuk őket, hogy sebességüket és vezetési stílusukat az útviszonyokhoz igazítsák, illetve téli felszerelést használjanak.

A lap megjegyzi, hogy a közúti közlekedésbiztonságról szóló törvény előírja, hogy a téli felszerelés kötelező akkor, ha az utakon téli viszonyok állnak be, pontosabban ha hó borítja az utat, vagy ha jég van az úton. „Tekintettel arra, hogy Split-Dalmácia megye más részein vizesek az utak, azt tanácsoljuk minden járművezetőnek, hogy tartsa be a sebességkorlátozásokat, és igazítsa vezetésüket az útviszonyokhoz és a látási viszonyokhoz” – írja a rendőrség.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.