BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Németországban betiltották a Hamász összes tevékenységét

A német kormány betiltotta a Samidoun palesztin szervezetet, így bármilyen tevékenység, amely a Hamászhoz és a Samidounhoz köthető, bűncselekménynek minősül.

A német kormány teljes tilalmat rendel el a Hamász összes tevékenységére, és feloszlatja a Samidoun palesztin szervezetet – jelentette be a német belügyminiszter, Nancy Faeser. Németországban a Hamászt terrorszervezetként tartják számon. A miniszter elmondta, hogy a Samidoun „nemzetközi hálózatként számos országban Izrael-ellenes és zsidóellenes propagandát terjeszt, miközben a fogvatartottak szolidaritási szervezetének álcája mögé bújik”.

Faeser bans "Hammerskins Germany19 September 2023, Berlin: Nancy Faeser (SPD), Federal Minister of the Interior and Homeland, comments on the ban of the right-wing extremist association "Hammerskins Germany" at the Federal Ministry of the Interior and Homeland. As the ministry announced earlier, police task forces searched the homes of 28 suspected members of the association in ten states in the early morning. Photo: Bernd von Jutrczenka/dpa (Photo by BERND VON JUTRCZENKA / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Fotó: AFP

A tiltás értelmében a hatóságok az említett csoportokhoz köthető minden eszközt lefoglalhatnak, továbbá az interneten és a közösségi médiában folytatott tevékenységük is törvénytelennek minősül.

A német belügyminisztérium közlése szerint, aki folytatja a szervezeten belüli tevékenységét, az bűncselekményt követ el.

A német hírszerzés szerint jelenleg az országban legalább 450 olyan ember van, akik aktívan támogatják a Hamászt.

Faeser elmondta, hogy „Németországban ujjongva ünneplik a Hamász Izrael elleni terrortámadását, és nekünk ezt tétlenül kelljen néznünk, az egyszerűen elfogadhatatlan”. Hozzátette, hogy a történtek gyomorforgató módon mutatták meg a Samidoun embertelen, antiszemita világlátását.

Ciszjordániában állnak bosszút a palesztinokon a szélsőséges izraeliek

A területen számos, a nemzetközi jog szerint illegális telepet hoztak létre, ezek lakói pedig elűznék az arabokat a környékről. Ciszjordániában az idei év már a Hamász október 7-i, Izrael elleni támadása előtt is parázslottak az indulatok, de az iszlamista szervezet támadása óta a zsidó telepesek egyre több támadást követnek el a területen élő palesztinok ellen.

A Samidoun a palesztin fogvatartottak szolidaritási hálózatának nevezi magát. A német elhárítás szerint mindazonáltal 

a szervezet ellenséges Izraellel szemben és közvetlen kapcsolatba hozható a Palesztina Felszabadításáért Népfront nevű szélsőséges szervezettel, amely Izraellel szembeni fegyveres harcra buzdít.

A minisztérium szerint a Samidoun HIRAK, vagyis Palesztin Ifjúsági Mozgósítás néven is működik Németországban, és azzal vádolja a szervezetet, hogy megpróbálja aláásni az országban élő társadalmi csoportok közötti békét, és támogatja az erőszakot, ami miatt veszélyt jelent a közrendre.


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.