BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Atomháborús fenyegetésről beszélt az észak-koreai diktátor

Kim Dzsongun szerint az ellenség vakmerő támadólépései miatt bármikor kitörhet a háború a Koreai-félszigeten. Jövőre újabb kémműholdakat telepítenek és bővítik a nukleáris arzenált.

Atomháborús fenyegetésről beszélt a koreai kommunista párt ötnapos értekezletén záróbeszédében Kim Dzsongun észak-koreai diktátor. A KCNA állami hírszolgáltató tudósításából az is kiderült, hogy jövőre újabb kémműholdakat bocsátanak fel, folytatják a katonai drónok gyártását és tovább bővítik az ország nukleáris arzenálját.  

Kim Dzsongun, aki parancsot adott a hadseregnek, hogy támadás esetén Dél-Koreát „pacifikálja”.
Fotó: AFP

Az ellenség vakmerő támadólépései miatt bármikor kitörhet a háború a Koreai-félszigeten – hangsúlyozta Kim Dzsongun, aki parancsot adott a hadseregnek, hogy támadás esetén Dél-Koreát „pacifikálja”.

A Reutersnek nyilatkozó elemzők szerint Észak-Korea a jövő őszi amerikai elnökválasztás idején katonai nyomásgyakorlást hajthat végre, illetve provokációkkal tesztelheti az új amerikai adminisztrációt. Míg a tavaszi  dél-koreai választások a Phenjannal szemben ellenséges álláspontot képviselő konzervatív elnök, Jú Szuk Jol bel- és külpolitikájára lehetnek hatással.

Kim Dzsongun szerint nincs más választás, mint fejleszteni a nukleáris arzenált, s elmélyíteni kapcsolatokat az Egyesült Államokkal szemben álló országokkal.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.