BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az ukránok lelőtték Mózest, az orosz drónirányítók királyát

Ő volt az egyik leghatékonyabb orosz drónkezelő. A halálára a Dnyeper bal partján kialakított ukrán hídfő, Krinkij közelében került sor.

Az ukrán csapatok megölték az egyik leghatékonyabb orosz drónirányító katonát, akinek hívójele Mózes volt a Dnyeper folyó partján lévő Krinkijnél – jelenti több háborúpárti orosz Telegram-csatorna, Mózes oldalának egyik bejegyzésére hivatkozva, amit azonban már a katona felesége írt.

Az orosz beszámolók szerint Mózes annyira hatékony volt, hogy 400 és 9 ezer közötti ukrán katonát tett ártalmatlanná, és több tucat ukrán csónakot süllyesztett el.

Drone training for Ukrainian Servicemen amid Russia-Ukraine warLVIV OBLAST, UKRAINE - MAY 12: A Ukrainian serviceman attach a 3D version of an explosive as he trains to drop explosives devices from a drone in a secret location in Lviv Oblast, Ukraine, on May 12th, 2023. Narciso Contreras / Anadolu Agency (Photo by Narciso Contreras / ANADOLU AGENCY / Anadolu via AFP)
Fotó:  AFP

Mózes utolsó Telegram bejegyzése, pár nappal korábban azt írta, hogy 

Krinkijben elszabadult a pokol. 

Ez a település az, ahol az ukránok át tudtak kelni a Dnyeper bal partjára, hogy hídfőállást alakítsanak ki.

Az elhunyt harcos több drónos adománygyűjtő kampányt is szervezett.

Korábban a Világgazdaság megírta, hogy Ukrajnára kilőtt orosz drónok közül a légvédelem a nyugat-ukrajnai Hmelnickij megyében hármat, a keleti országrészben lévő dnyipropetrovszki régióban pedig négyet lőtt le. A többi megye kormányzója is beszámolt az orosz támadásokról. Az ukrán erők korábban megsemmisítettek egyebek mellett 21 orosz harckocsit, 24 tüzérségi rendszert és 41 drónt.

Az orosz drónok nem kímélik a határ menti ukrán településeket

Több mint két tucat drónnal támadták az oroszok a határ menti ukrán közösségeket. A drónok több mint felét sikerült megsemmisítenie az ukrán légvédelemnek.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.