BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Betör a hideg Magyarországra – havazásra és kemény reggeli fagyokra kell készülni

A jövő hét második felében már sok napsütésre van kilátás.

Borult időre számíthatunk többfelé esővel, amit délután – főleg a Dunántúlon – havas eső, havazás vált fel, miközben gyengül a csapadék intenzitása.

Fotó: Kozma István / Észak-Magyarország

A hét utolsó napján borult időre számíthatunk többfelé esővel, amit délután – főleg a Dunántúlon – havas eső, havazás vált fel, miközben gyengül a csapadék intenzitása. Többfelé kísérik viharos lökések az északi szelet. Erős hidegbetörés várható, napközben fokozatosan csökken a hőmérséklet – írja a Köpönyeg.hu.

Hétfőn is marad a borult idő, és a Budapest–Békéscsaba vonaltól délnyugatra többfelé lehet kisebb havazás, hószállingózás. Az erős északkeleti szél hordhatja a lehulló pár centiméteres havat. Téli útviszonyokra készülhetünk. Reggel mínusz 10 és mínusz 5, délután mínusz 5 és plusz 1 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden reggelig, délelőttig délen, délnyugaton további hószállingózás lehet, míg az ország többi részén egyre inkább naposra fordul az idő. Reggel mínusz 10, délután mínusz 1 fok körüli értékeket mérhetünk. Igazi téli nap valószínű.

A hét második felében már sok napsütésre van kilátás, de főleg délnyugaton előfordulhat zúzmarás köd. Maradnak a kemény reggeli fagyok, délutánonként is csak plusz 1 fok várható.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.