BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Izrael szétlőtte a Hezbollah drónjainak felszállóhelyét

Izrael tájékoztatása szerint csütörtökön délelőtt dróntámadás ért több észak-izraeli területet is, melyre válaszul csapást mértek egy a Hezbollah által irányított leszállópályára.

Az izraeli hadsereg (IDF) állítása szerint sorozatos csapásokat mértek a Hezbollah dél-libanoni célpontjaira, köztük egy, a terrorcsoport által használt felszállópályára, mely a Qalaat Jabbour hegyvidéki régióban található.

Az izraeli hadsereg a Hezbollah infrastruktúráját támadta.
Fotó: AFP

Az IDF szerint Tyre és Mghairiyeh térségében is több célpont ellen is sikeres támadásokat indítottak. Joáv Galant izraeli védelmi miniszter hozta nyilvánosságra a Hezbollah által irányított repülőtér elleni támadást. 

A védelmi tárca első embere azzal vádolta Iránt, hogy ők építették a felszállópályát, hogy a Hezbollah drónokat indíthasson onnan.

Az IDF szerint a támadás válaszcsapás volt a csütörtök délelőtt, Izrael északi részén történt dróntámadásokra, amelyeket azóta a Hezbollah magára is vállalt – számolt be róla a The Times of Israel. A terrorcsoport két robbanóanyaggal megrakott drónt indított Libanonból, amelyek az észak-izraeli Kfar Blum közösség közelében lévő nyílt területeket érintették, de nem okoztak károkat, és senki nem sebesült meg.

A Hezbollah állítása szerint a célpontjuk egyenesen a Vaskupola volt.

A szervezet tagjai kedden már másodszor támadták meg az izraeli Meron támaszpontot. Mindkét támadást válaszlépésként kezelik, miután január 6-án az izraeli hadsereg likvidálta Száleh al-Arúrit, a Hamász politikai bizottságának elnökhelyettesét.​

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.