BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
00108838

Két év után újra megrendezhetik a kecskeméti repülőnapokat

A rendezvény a Magyar Honvédség számára is jó alkalom arra, hogy olyan technikákat is bemutathasson, amelyeket egyáltalán nem, vagy csak néhány alkalommal láthatunk nyilvánosan. Ilyenek például az új Airbus H-225M közepes, többcélú helikopterek, de az idei évre tervezik az első Embraer KC-390 Millennium átadását is – az utóbbi is debütálhat nézők előtt.

A Honvédelmi Közlöny szerint idén augusztusban pótolhatják a tavaly elmaradt kecskeméti repülőnapot. A honvédelmi miniszter ugyanis utasítást adott az esemény megszervezésének és végrehajtásának előkészítésével összefüggő feladatokról – vette észre a Hiros.hu.

00108838
Fotó: Mediaworks

Mint ismert, egy év kihagyást követően a tárca 2023-ban rendezte volna meg újra az eseményt, amelyet az orosz–ukrán háború miatt végül júniusban lemondott.

A 2024-es Kecskeméti Repülőnap és Haditechnikai Bemutató a tervek szerint augusztus 24-én és 25-én lesz idén. 

A rendezvény a Magyar Honvédség számára is jó alkalom arra, hogy olyan technikákat is bemutathasson, amelyeket egyáltalán nem, vagy csak néhány alkalommal láthatunk nyilvánosan. 

Ilyenek például az új Airbus H-225M közepes, többcélú helikopterek, de az idei évre tervezik az első Embraer KC-390 Millennium átadását is. Így az augusztus végi bemutatkozásuk akár meg is valósulhat.

A háború miatt hiúsult meg tavaly a kecskeméti repülőnap

A háborúval járó biztonsági kihívásokra hivatkozott tavaly a Honvédelmi Minisztérium (HM), amikor a repülőnapok elhalasztásáról döntött, mivel a hadgyakorlati, kiképzési, haderőfejlesztési és katonaszakmai feladatok előnyt élveztek.

Elhúzódó háborúra számítunk, ezért jelentősen felgyorsult a haderőfejlesztés folyamata, nemcsak az eszközbeszerzések és a védelemipar területén, de fokozott figyelem irányul a katonák harckészültségének emelésére is

– fogalmaztak, hozzátéve, hogy Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter Böröndi Gábor altábornagy, vezérkari főnök részére a haderő képességének magasabb, hadműveleti szintre emelését írta elő, amely az alakulatok számára fokozott terhelést és összpontosítást jelent. Az állomány ezért gyakorlatokon vesz részt, amelyeken a hivatásos állomány mellett kiemelt szerepet kapnak az újonnan megalakult területvédelmi erők is – jelezték akkor.

Az Airshowinfo korábban arról írt, hogy tavaly mutatkozhatott volna be először a magyar közönségnek a légierő első Airbus Helicopters H-225M helikoptere. Ez az idei eseményen már megtörténhet.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.