A Németországra váratlanul lecsapó hidegfront okozta időjárási viszonyok miatt leállt a forgalom a frankfurti repülőtéren, amely közölte, hogy legkorábban január 18-án tudnak újra visszaállni a rendes kerékvágásba.

Cancelled flights are displayed on a board at the airport in Frankfurt am Main, western Germany, on January 17, 2024, as severe winter weather warnings prompted the cancellation of hundreds of flights. A Frankfurt airport spokeswoman said 570 of 1,047 flights had been axed from the schedule as Germany's business capital prepares for dramatic weather conditions. (Photo by Kirill KUDRYAVTSEV / AFP)
Fotó:  Kirill Kudrjavcev / AFP

A Német Meteorológiai Szolgálat (DWD) Németország egész déli felére a második legsúlyosabb hideg időjárási figyelmeztetést adta ki, amely Frankfurt mellett a müncheni repülőtéren is kimaradásokat okozott.

A leállás több Magyarországról induló vagy ide tartó járatot is érinthet, aki ma utazik, annak érdemes online ellenőriznie a járatának státuszát.

A DWD szerint a havazás és a jegesedés szerda éjszaka fennáll, helyenként pedig csütörtökön is tapasztalni lehet majd a szélsőséges időjárás hatásait.

Szerdai időjárás: riasztást adtak ki – ónos eső készül, hó is esik

Változatos időjárás elé néz Magyarország, de Európa többi részén is lecsap a hidegfront.