BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb Hamász célpontokat semlegesített és fegyvereket foglalt le Izrael

Az izraeli hadsereg közlése szerint több gázai területen is újabb Hamász tagokat fogtak el vagy semlegesítettek. A razziák során egy vadászrepülőt is megsemmisítettek és több fegyvert is lefoglaltak.

Az izraeli hadsereg (IDF) X-bejegyzésben közölte, hogy újabb Hamász célpontokat semlegesítettek több területen is. A közlés szerint többek között Hán Júniszban nem csak a terrorszervezet tagjait fogták el, hanem több fegyvert is lefoglaltak.

Az izraeli katonák egy ellenséges felderítőt sikeresen likvidáltak (képünk illusztráció)
Fotó: Israel Defense Force / X

Az IDF megsemmisített egy vadászgépet, amely részt vett az október 7-ei mészárlásban a Nir Oz kibucban. A vadászgép típusát nem erősítette meg a hadsereg. Továbbá Beit Hanounban 4 Hamász tagot azonosítottak, akik megfigyelő állomásokat akartak felhúzni, hogy helyreállítsák a terrorszervezet információszerzési rendszerét.

Hán Júniszban az IDF katonái több fegyvert foglaltak le, köztük gránátvetőket, AK–47-es gépfegyvereket, 5 darab rakétavetőt és robbanószerkezetet.

Az izraeli katonák egy ellenséges felderítőt, aki egy közeli épületben rejtőzött el és miután azonosították, sikeresen likvidálták. Az IDF hétfőn újabb műveleteket hajtott végre az izraeli hadsereg (IDF) a Gázai övezetben, Hán Junisznál. A fegyveres erők hétfői közleménye szerint a város déli részén folyó harcokban több tíz palesztin fegyveressel végeztek.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.