BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Élő közvetítés
folyamatosan frissül

Az izraeli háború 154. napja – tömeges letartóztatásokat hajtott végre Izrael Hán Juniszban

null
Összefoglaló:

Továbbra is intenzív bombázás éri a Gázai övezet északi és középső részét, valamint Hán Junisz városát, ahol egyébként a műveleteket végrehajtó izraeli hadsereg (IDF) főhadiszállása is található jelenleg.

Fotó: AFP

A környező lakóházakban az IDF tömeges letartóztatásokat és agresszív házkutatásokat hajtott végre, házról házra kutatva a Hamász fegyveresei után. Az IDF közleménye szerint közel 250 embert tartóztattak le a művelet során, aki a Hamászhoz köthetők – írj az Al-Dzsazíra.

Mindeközben az éjszaka során tovább folytatódtak a légicsapások is

többek között Deir el-Balah ellen, ahol egy olyan lakóházat ért alálat, mely máshonnan menekülni kényszerült embereknek adott otthont. A csapásban legalább 11 fő meghalt, de a romok alatt további áldozatok is lehetnek.

A gázai egészségügyi minisztérium péntek reggeli közlése szerint 78-cal nőtt a palesztin áldozatok száma az elmúlt 24 órában. A palesztin adatok szerint október 7-e óta a háború már 30 878 áldozatot követelt az enklávéban.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.