BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fogolycserét jelentett be Zelenszkij, civilek is hazatértek

Február után ismét foglyokat cserélt az orosz és az ukrán fél. Az Arab Emírségek segített a lebonyolításban.

Oroszország és Ukrajna csaknem négy hónap után végrehajtotta az első fogolycserét, mindkét oldalról 75 embert cserélve. Az Egyesült Arab Emírségek közvetítőként működtek közre a folyamatban – közölte az orosz védelmi minisztérium pénteken a Telegramon.

Zelenszkij
ukrán
Ukrajna
Zelenszkij az X-en jelentette be a foglyok hazatérését / Fotó: Twitter

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök közölte, hogy négy civil is van azok között, akik visszatértek az országába.

Ez idő alatt egyetlen napra sem hagytuk abba a munkát, hogy mindenkit hazahozzunk az orosz fogságból. Mindannyian már szülőföldjükön vannak. Minden emberről emlékezünk. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy minden egyes emberünket megtaláljuk. Hálás vagyok a cserékért felelős csapatnak

– írta az ukrán elnök.

Az utolsó cserét, szintén az Egyesült Arab Emírségek közvetítésével, február 8-án bonyolították le, körülbelül két héttel azután, hogy Oroszország közölte, hogy Belgorod közelében lelőttek egy katonai repülőgépet, miközben foglyokat szállított az Ukrajnával való cserére. 

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.