BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Élő közvetítés
folyamatosan frissül

Az izraeli háború 268. napja – Netanjahu szerint csak egy dolog számít

Netanjahu
izrael
izraeli miniszterelnök
Összefoglaló:

A izraeli háború  kezdete óta 37 877 palesztin halt meg a gázai háborúban, és 86 969-en megsebesültek –közölte vasárnap a gázai egészségügyi minisztérium. Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő vasárnap a heti kormányülés elején beszédében megismételte álláspontját, miszerint 

semmi sem lehet fontosabb a Hamász elleni háború győzelménél

A The Guardian szerint Netanjahu hozzátette, hogy a harcok addig nem szűnnek meg, amíg Gáza nem jelent többé fenyegetést „Izraelre , és lakóinkat biztonságban vissza nem térítik otthonaikba délen és északon”.
 

Netanjahu
izrael
izraeli miniszterelnök
Fotó: AFP

Abd el-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnök a 2013. június 30-i egyiptomi forradalom alkalmából tartott beszédében azt mondta, hogy szörnyű a gázai háború”. Az elnök hozzátette, hogy az emberiség lelkiismerete hiányzik, és a nemzetközi közösség szemet hunyt a régióban tapasztalható szenvedések és kitelepítések előtt. Hozzátette: „Egyiptom helyzete nemes, tisztességes és hazafias volt. Egyiptom nem tétlenkedett abban, hogy a szavak előtt tettekkel nyújtott segítséget palesztin testvéreinknek.” 

A palesztin egészségügyi minisztérium szerint 

az izraeli hadsereg dróncsapása során egy ember meghalt, öten pedig megsebesültek a ciszjordániai Nur Shams táborban, Tulkaremben. 

A Times of Israel a támadásban meghalt áldozatot Saeed Dzsabert, a Tulkarem térségében működő dzsihadista csoport parancsnokának rokonát nevezte meg. 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.