BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
- bor

Borbosszú spanyol módra: több tízezer litert pusztított el a volt alkalmazott

A borászok nem számítottak arra, hogy az elbocsátásnak milliárdos ára lesz. A betörő ugyanis több ezer liternyi bort semmisített meg néhány perc alatt.

Egy spanyolországi borászat pincéjében egy nő bosszúból kiengedett a tartályokból mintegy 60 ezer liter kimagasló minőségű bort, az okozott kár meghaladhatja a 2,5 millió eurót, azaz csaknem egymilliárd forintot.

- bor
A borásznak az fájt a legjobban, hogy a már senki sem próbálhatja ki a hordók tartalmait / Fotó: AFP

Az eset még februárban történt a Madridtól 150 kilométerre északra fekvő Castrillo de Duero településen. Az elkövetőt, aki a borászat korábbi alkalmazottja volt, pénteken vették őrizetbe.

A nő azért állt bosszút, mert korábban elbocsátották a Bodegas Cepa 21 nevű ismert borászattól. A vállalkozást vezető José Moro azt mondta: megkönnyebbülést érez, amiért a tettest elfogták, de továbbra sem érti, hogyan követhetett el valaki ekkora „szentségtörést”.

Szomorú, hogy a szétlocsolt bor örökre elveszett, és nem élvezhette senki. A borászatnak okozott anyagi kárról nem is beszélve 

– tette hozzá keserűen Moro.

Biztonsági kamerák felvétele szerint a nő hajnalban tört be a borászat pincéjébe, ahol láthatóan nagy helyismerettel közlekedett, és kevesebb mint egy perc alatt kinyitott öt bortartályt.

Évi tízmilliárdos támogatás segíti a szőlőtermelőket és a borászokat

Sok a kihívás a szőlő- és borágazatban, de a kormány partnerként segíti a változásokhoz való alkalmazkodást, amelyhez rendelkezésre állnak a támogatási keretek is.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.