BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Feszítik a húrt az oroszok – vadászgép repült be a svéd légtérbe

Két Gripennek sikerült távozásra kényszeríteni az orosz gépet.

Egy orosz felségjelzésű Szu–24-es vadászgép berepült a svéd légtérbe a Gotland-szigetek közelében még pénteken, alig egy nappal azt követően, hogy a finn légteret is megsértették az orosz gépek – adta hírül a Bloomberg. 

Rehearsal of Victory Day military parade in Moscow
 Szu–24-es vadászgép / Fotó: Anadolu via AFP

A hírek szerint a repülőt szóban figyelmeztették, hogy hagyja el a légteret, ám az nem tett eleget a felszólításnak. Ezt követően két svéd JAS–39-es Gripen emelkedett a magasba, és távozásra kényszerítették az orosz gépet – idézi a fegyveres erők szóvivőjét a hírügynökség. 

A svéd légierő főparancsnoka hangsúlyozta: „Elfogadhatatlan az oroszok viselkedése, amely azt bizonyítja, hogy fittyet hánynak a területi integritásunkra.”

Megkezdődött az ukrajnai békekonferencia Svájcban

A békekonferencia az orosz kivonulást támogatja.

A finn hatóságok szerint a héten  négy orosz katonai repülőgép, két bombázó és két vadászgép sértette meg az ország légterét a Finn-öböl keleti részén, mintegy 2,5 kilométerre behatolva az ország területe fölé.   

 

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.