BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kórházba került III. Károly húga

Könnyedebb sérüléseket és agyrázkódást szenvedett III. Károly brit uralkodó húga, Anna hercegnő, akit kórházba is kellett szállítani. Egyelőre nem erősítették meg a baleset okát és körülményeit, de valószínűleg lovasbalesetet szenvedett.

Kórházba szállították Anna brit hercegnőt, III. Károly király húgát. A Buckingham-palota közlése szerint a hercegnő könnyedebb sérüléseket és agyrázkódást szenvedett gloucestershire-i birtokán. A 73 éves Anna hercegnő várhatóan teljesen és gyorsan felépül a Gatcombe Park birtokán történt incidens után. Anna hercegnő a bristoli Southmead kórházban marad, ahol pár napig megfigyelik.

THE CANADIAN PRESS 2024-05-05, Anna hercegnő, III. Károly
Kórházba került III. Károly húga / Fotó: The Canadian Press / PA Images

A Buckingham-palota közölte, hogy III. Károly is csatlakozik a királyi családhoz, akik meglátogatják a kórházba került hercegnőt – írja a BBC. Egyelőre nem tudni, mi okozta Anna balesetét, de

valószínű, hogy a lovasbalesetet szenvedett.

A hercegnő családjában komoly hagyományai vannak a lovassportoknak. Anna 1975-ben ezüstérmet nyert a díjugrató-Európa-bajnokságon, és részt vett a brit csapat tagjaként az 1976-os montreali olimpián is. Lánya, Zara Tindall világbajnok díjugrató, aki a 2012-es londoni nyári olimpián csapatban ezüstérmet, a 2006-os németországi világbajnokságon egyéniben aranyat nyert.

A brit királyi család idén számos egészségi problémával kell hogy szembenézzen: februárban III. Károlyról derült ki, hogy rákkal küzd, pár hónappal később pedig Vilmos walesi herceg felesége, Katalin hercegné jelentette be rákos megbetegedését. A brit uralkodó születésnapját nemrég nagy pompával ünnepelték meg, viszont minden szem Katalinra szegeződött, mivel a walesi hercegné bejelentése óta először mutatkozott nyilvánosan.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.