BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fontos donyecki települést foglaltak el az oroszok

Az orosz hadsereg szinte ellenállás nélkül foglalja el a donyecki falvakat, legalábbis orosz portálok információi szerint. Legutóbb Razdolovka falu esett el, ahonnan az orosz védelmi minisztérium szerint megszervezhetik a további haladást Ukrajna középső részei felé.

Az orosz hadseregnek sikerült elfoglalnia a stratégiailag fontos donyecki Razdolovka falut, ahonnan előnyösebb helyzetből folytathatják az előrenyomulást az ország középső része felé – ezt az orosz védelmi minisztérium jelentette be.

Military mobility of Ukrainian army continues in Donetsk Oblast
Szinte megállíthatatlanul nyomul előre az orosz hadsereg Donyeckben / Fotó: Anadolu via AFP

A harcok alatt az oroszoknak sikerült legyőzniük az ukrán hadsereg három gépesített dandárját, illetve négy légi rohamdandárt.

Az IZ.ru orosz portál azt írta, hogy június 22. és 28. között az ukránok elveszítettek 4410 katonát, két harckocsit, nyolc páncélozott járművet, 48 egyéb járművet, 39 tüzérségi fegyvert, illetve 11 amerikai gyártmányú tarackot. Ezen kívül 7 elektronikus hadviselési központ és 25 lőszerraktár is elpusztult.

Ez az első település, amit Oroszország el tudott foglalni július 7-óta. Akkor a donyecki Paraszkovjevka falut vették be. Az előtt június 2-án Umanszkoje település esett el az orosz előrenyomulás előtt.

Vállról indítható rakétával szedtek le orosz vadászgépet az ukránok – videó

Az ukránok általában az amerikai Patriot légvédelmi rendszerrel semmisítik meg Oroszország vadászgépeit, most viszont nem ezt történt. Az alacsonyan repülő orosz gépet vállról indítható rakétavetővel lőttek le az ukrán egységek.

Ezt megelőzően, május 31-én a védelmi minisztérium közölte, hogy az orosz fegyveres erők egy hét alatt megszerezték a harkivi régióban található Beresztovoe és Ivanovka, valamint a donyecki Arhangelszkoje és Netailovo településeket. A minisztérium egy magas rangú tisztviselője szerint csak májusban az orosz hadsereg katonái 28 települést foglaltak el.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.