BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szijjártó Péter: Magyarország már nem tudja megállítani a NATO ukrajnai missziójának az elindítását

Szijjártó közölte, hogy a NATO most egy ukrajnai koordinációjú misszió megindítására készül, a magyar kormány ezt veszélyesnek és feleslegesnek tartja.

„Magyarország és a NATO-tagországok többsége egészen másként látja az ukrajnai háborút és a béke lehetőségét” – fogalmazott Szijjártó Péter a Facebookon.

Fotó: Facebook / Szijjártó Péter hivatalos oldala

A külgazdasági és külügyminiszter azt írta, hogy 

a NATO most egy ukrajnai koordinációjú misszió megindítására készül, mi ezt veszélyesnek és feleslegesnek tartjuk.

Hozzátette, hogy mivel 31 NATO-tagállam ezt másként gondolja, ezt megakadályozni nem tudja a magyar kormány. Azt is mondta, hogy a legfontosabb cél és feladat most az, hogy garanciát kapjon Magyarország arra, hogy 

magyar katonáknak ne kelljen részt venniük ebben a misszióban, hogy magyar területen ne kerüljön sor semmilyen háborús történésre, és hogy magyar adófizetők pénzét ne használják fel a misszió finanszírozására. 

„A háborús eszkaláció veszélye súlyosabb, mint bármikor korábban. Folyamatos küzdelemre kell számítani annak érdekében, hogy Magyarország biztonságát meg tudjuk őrizni, és hogy Magyarország ki tudjon maradni a háborúból” – írta a miniszter. 

Korábban a Világgazdaság is megírta, hogy megérkezett Budapestre Jens Stoltenberg NATO-főtitkár . Stoltenberg napirendjén kiemelt helyen szerepel a NATO Ukrajnának nyújtott további támogatása. A katonai szervezet legutóbbi javaslata az, hogy évente legalább 40 milliárd eurót költsenek Kijevnek szánt katonai és humanitárius segélyekre.

Tisztában vagyok vele, hogy Magyarországnak vannak fenntartásai

– mondta Stoltenberg Rigában kedden.

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.