BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
War-torn villages of Oskil and Senkove in Ukraine

Tovább rángatják az oroszlán bajszát – Lengyelország hadköteles ukránokat soroz be Ukrajna számára

Újabb állomásához ért az ötletelés, hogy miképpen tudja támogatni Ukrajnát Európa.

A NATO-tag Lengyelország fel akar készíteni egy egységet az Ukrán Fegyveres Erők számára – ilyen módon is segítene keleti szomszédjának a mozgósításban. Az egység az országban élő, hadköteles ukrán férfiakból áll majd – írja a Kiszo. A cikk kiemeli: mindezt Radoslav Sikorsky jelentette be Prágában, a NATO-tagországok külügyminisztereinek találkozóján. A lengyel külügyminiszter úgy véli, ez még mindig hatékonyabb segítség annál, mint ha kiképzőket küldenének Ukrajnába.

'WATCH YOUR SIX' Bevette az orosz hadsereg Ocseretine települést / Fotó: Madeleine Kelly
Az ötletelgetés közben is folytatódnak a harcok Ukrajnában / Fotó: Madeleine Kelly

A miniszter hangsúlyozta:

Lengyelország megfontolta az ukránok kérését, és arra a következtetésre jutottunk, hogy egy egység kiképzésével tudunk a leghatékonyabban segíteni Ukrajnának.

Nagy kérdés tehát, hogy a lengyel lépésre válaszol-e, és ha igen, miképpen Moszkva. 

Tény az is, hogy változatlanul nem harcolnak az ukrán erők mellett NATO-katonák, ami nyílt „hadüzenet” lenne, de az eddigi eszköz- és anyagi támogatás után újabb szintre lép az Ukrajna melletti kiállás a lengyel miniszter bejelentésével. 

 

 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.