BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Váratlan vendég: Budapestre érkezik Donald Trump Jr.

Jelentős találkozó készül Magyarországon a jövő héten, Budapestre látogat ugyanis Donald Trump Jr. Donald Trump volt amerikai elnök, jelenlegi elnökjelölt legidősebb fia zártkörű eseményeken vesz részt.

Budapestre jön Donald Trump Jr. – közölte csütörtökön a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK). 

Donald Trump Jr.
Váratlan vendég: Budapestre érkezik Donald Trump Jr. / Fotó: AFP

Az Egyesült Államok 45. elnökének, Donald Trumpnak a legidősebb fia a BKIK vendégeként érkezik Magyarországra. A BKIK előre jelezte, hogy Donald Trump Jr. programjában

zártkörű, üzleti események szerepelnek.

Az azonban kiderült, hogy a váratlan vendég Nagy Elek, a BKIK elnökének meghívására tesz látogatást, és alapvetően üzleti konferenciákon fog részt venni. Ennek dátuma is megvan: Donald Trump Jr. június 13-án, jövő héten csütörtökön érkezik. Donald Trump Jr. 

  • sikeres üzletember,
  • emellett a New York Times bestsellerírója, politikai közszereplő, televíziós személyiség, 
  • a Trump-ingatlanvagyont is kezelő „The Trump Organisation”  ügyvezető operatív alelnöke. 

Trump elnök egy korábbi bizalmasa a félelmet nem ismerően szókimondó, politikailag korrekt álláspontja miatt „a hígítatlan Trumpizmus hangjának” nevezte Donald Trump Jr-t. A BKIK ismertette, hogy az ifjabb Trump részt vesz a magyarországi látogatása alkalmával rendezett üzleti konferencián, amely a Gazdasági körkép, befektetési lehetőségek az Egyesült Államokban, tőkepiaci és ingatlanbefektetések Közép- és Kelet-Európában – Együttműködési lehetőségek amerikai befektetőkkel címet viseli.

Nagy Elek az esemény kapcsán úgy fogalmazott, hogy az elmúlt években a budapesti kamarában nemzetközi résztvevőkkel szervezett programokkal is ösztönzi a hazai vállalkozásokat a tengerentúli üzleti nyitásra. „Bízom benne, hogy Donald Trump Jr. közelgő látogatása is üzletileg hasznos és inspiráló lesz majd az exkluzív, elsősorban tőke- és ingatlabefektetési témájú találkozókon részt vevő magyar üzleti szereplők számára” – húzta alá.

Joe Biden váratlanul Orbán Viktorról kezdett beszélni, mikor a világ egyik legfontosabb újságjának adott interjút

Az amerikai elnök átfogó interjút adott a Time magazinnak. Ebben Joe Biden a francia Macron és a német Scholz mellett Orbán Viktor magyar miniszterelnököt is szóba hozta, de azt is elmondta, hogyan lesz béke Ukrajnában. Válaszolt arra is, a NATO belesodródik-e egy háborúba Oroszországgal.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.