BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Árpád hídi halálos baleset: megszólalt a rendőrség – ő az elkövető, ezt lehet tudni róla

Szerda éjszaka súlyos, már-már példátlan tömegbaleset történt Budapest egyik fő hídján. Az Árpád hídi halálos baleset részleteiről bejelentést tett a rendőrség.

Csütörtök délelőtt bejelentést tett a rendőrség a fővárosi Árpád hídi halálos baleset ügyében.

Árpád híd, baleset
Árpád hídi halálos baleset: megszólalt a rendőrség – ő az elkövető, ezt lehet tudni róla / Fotó: Mihádák Zoltán

Ahogy azt a Világgazdaság is megírta, szerda éjszaka, 22 óra magasságában frontális baleset történt az Árpád hídon. Akkor még csak azt lehetett tudni, hogy az okozója tisztázatlan okokból szemben hajtott fel Budáról Pestre a hídra, ahol aztán nagy sebességgel összeütközött egy személyautóval, majd egy másikkal is.

Hárman életüket vesztették, négyen megsérültek.

Most a BRFK sajtótájékoztató keretén belül ismertette az eddig kiderült részleteket, így azt is, ami az elkövetőről tudható. 

Árpád hídi halálos baleset: ő az elkövető

Csécsi Soma rendőr alezredes, szóvivő arról tájékoztatott, hogy nem egy, hanem két baleset is történt az Árpád hídon, rögtön egymás után. Mindkettőnek az okozója egy 43 éves férfi, aki az egyik halálos áldozat.

Az első csak egy anyagi káros ütközés volt egy személyautóval (Hyundai) a budai lehajtónál a Vörösvári út felé, amelyet a férfi szándékosan felhajtónak használt Pest felé. Tehát nem véletlenül hajtott szemben a forgalommal. Rögtön ezt követte a második, immáron halál kimenetelű baleset a Margit-szigeti lehajtó után. Ebben az okozón kívül egy harminc év körüli nő (32) és férfi (34) halt meg, rögtön a helyszínen. 

Ők egy Suzukiban utaztak, egyelőre nem merült fel, hogy szabálytalanul. A négy sérült egy szintén feltehetően szabályosan közlekedő taxi (Skoda) utasai voltak, akiket a mentőszolgálat kórházba szállított.

Vizsgálják, hogy az elkövető mekkora tempóval közlekedett. Az Árpád hídon 70 kilométer per órás sebességhatár van, a roncsolódást látva megalapozottan feltételezhető, hogy ennél többel hajtott. Nem is véletlenül, a férfi ugyanis lényegében menekült.

A rendőrség megerősítette azt az információt, hogy a beleset előtti percekben eltulajdonított egy taxit (Toyota) egy női taxisofőrtől a III. kerületben a Tavasz utcában, aki a nyitott járműve mellett dohányzott. Megpróbálta megakadályozni, hogy elvigye a kocsit, de dulakodás alakult ki, a férfi pedig erősebbnek bizonyult.

Csécsi Soma újabb fontos részletet is nyilvánosságra hozott. Kiderült, hogy a baleset napján, június 3-án reggel 5 óra 10 perckor a férfival szemben rendőrségi intézkedés történt, miután bejelentés érkezett, hogy zavartan viselkedik egy óbudai címen. A kiérkező járőrök a motozás során kábítószergyanús anyagot találtak nála, ezért előállították az óbudai rendőrkapitányságon. Tesztelték a férfit, ami pozitív eredményt produkált kábítószer-használatra. A férfi vallomást ugyan nem tett, de elismerte, hogy kábítószert fogyasztott és a bűncselekmény tényét is.

Miután csak csekély mértékű illegális anyagot találtak nála, 

az őrizetbe vétel feltételei nem álltak fenn, ezért szabadon engedték.

Aznap este követte el a halálos közúti balesetet. Hiába vesztette életét, vele szemben a rendőrség most három eljárást is folytat. 

  • Egyrészt a kábítószer birtoklása,
  • másrészt a taxi önkényes eltulajdonítása miatt,
  • végül pedig az Árpád hídi halálos közúti balesettel összefüggésben.

A sajtótájékoztatón újságírói kérdésekre ezúttal nem volt lehetőség, de a rendőrség jelezte, hogy minden tudható és megosztható információt közölt. Szakértők bevonásával vizsgálják, hogy a férfi szervezetében volt-e bódító hatású szer.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.