BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Élő közvetítés
folyamatosan frissül

Az izraeli háború 281. napja - percről percre

null
Összefoglaló:

A megbízott libanoni külügyminiszter arra figyelmeztetett, hogy egy dél-libanoni katonai eszkaláció veszélyes következményekkel járhat a Közel-Keleten, ezért minden félnek a párbeszédet és a békés megoldásokat kell előnyben részesítenie.

Rengeteg a halott Gázában az izraeli csapást követően / Fotó: AFP

Abdalláh Buhabib szerint ha Izrael megtámadja Libanont, az egy regionális háborúhoz vezethet, amelyben külső szereplők is részt vesznek majd. 

A tárcavezető hozzátette: a nemzetközi közvetítők folytatják a diplomáciai erőfeszítéseket annak érdekében, hogy csökkentsék a katonai feszültséget a libanoni–izraeli határon.

Közben legkevesebb 71 palesztin vesztette életét szombaton az izraeli hadsereg támadásában a Gázai övezet déli részén fekvő Hán-Junisz mellett – közölte a Hamász palesztin iszlamista szervezet al-Hadat tévécsatornája.

A támadás a Hán-Junisztól nyugatra fekvő al-Mavaszi körzetére irányult, ahol sátrakat vertek fel ideiglenesen kitelepítettek számára.

Izraeli biztonsági források közlése szerint a célpont Mohammed Deif, a Hamász katonai szárnyának főparancsnoka volt, akinek sorsáról egyelőre semmit sem tudni. Az izraeli hadsereg az AFP kérdésére annyit közölt, hogy vizsgálják az esetet.

Az áldozatokat a térség több kórházába szállították. A rafahi kórház igazgatója, Szubaib al-Hamsz elmondta, hogy a sebesülések többsége súlyos, 

többeknek amputálni kellett a végtagját.

Egy másik, a Gázavárostól nyugatra felállított menekülttáborban álló imaterem elleni támadásban 17-en haltak meg – közölték egészségügyi vezetők szombaton.

A Hamász egészségügyi minisztériuma szerint a háború kezdete óta 38 443 ember halt meg a Gázai övezetben, a sebesültek száma pedig 88 481.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.