BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Azonnali intézkedést vár a kormány a repülőtéri káosz ellen

Vitályos Eszter kormányszóvivő szerint tűrhetetlen, hogy órákig kell megfelelő tájékoztatás és ellátás nélkül várakozni. A repülőtéren uralkodó helyzet azonban szerinte még az állami tulajdonszerzés előtti állapotok következménye.

Azonnali, gyors, hatékony lépéseket vár a kormány a reptéren uralkodó tűrhetetlen állapotok kezelésére – írta Facebook-oldalán Vitályos Eszer kormányszóvivő, aki azt is felidézte, hogy az elmúlt hetekben sok járatkéséssel és -törléssel kellett számolniuk a légi utasoknak Európa-szerte, így Budapesten is.

Budapest, 2019. március 26.
Légi utasok az induló repülõgépek listáját mutató  elektronikus utastájékoztató tábla elõtt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülõtér 2B termináljának indulási csarnokában.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû  különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi  igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. reptér
Fotó: Jászai Csaba / MTI

Ami most történik a repülőtéren, az még az állami tulajdonszerzés előtti helyzet eredménye

Vitályos Eszter szerint megengedhetetlen a 21. században, hogy a magyar családok és az idelátogató turisták hosszú órákat rostokoljanak a reptéren úgy, hogy nem kapnak megfelelő tájékoztatást és ellátást. Hozzátette azonban, hogy ami most történik a Liszt Ferenc repülőtéren, az még az állami tulajdonszerzés előtti időszak következménye, így 

a repülőtér tényleges, fizikai átvétele után a helyzet javulni fog.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az első lépések már megtörténtek, és köszönetet mondott a Budapest Airport munkatársainak, amiért két különálló ellátózónát is kialakítottak, ahol a járatkéséssel érintett utasok élelmiszert, vizet vehetnek magukhoz, a családok részére pedig külön baba-mama szoba, bébiétel és egészségügyi csomag is rendelkezésre áll.

Minden szereplő együttműködésére szükség van

A kormányszóvivő szerint a jövőben nemcsak a repülőtér üzemeltetésének kell javulnia, hanem a légi közlekedés irányításának és a földi kiszolgálásnak is. Mint mondta, minden szereplő együttműködése szükséges, hogy a légi közlekedésben a lehető legmagasabb minőségű szolgáltatást tudják nyújtani, mégpedig ellenőrzött módon.

Vitályos Eszter a bejegyzéshez csatolt videóban elmondta azt is, hogy a kormány azonnali intézkedést kért a Budapest Airporttól és a HungaroControlltól

annak érdekében, hogy azok a magyar családok és azok az idelátogató turisták, akik kénytelenek elszenvedni, hogy a repülőgépük több órát késik, minél komfortosabb körülmények között töltsék a várakozási időt.

A járatkésések, járattörlések esetén a terminál munkatársai rendelkezésre állnak, és információt nyújtanak az utasoknak, hogy mire lehet számítani, mikor tudnak továbbutazni.

Kitérve az ellátózónákra, elmondta, hogy jelenleg kettő van belőlük, de szükség esetén még egyet ki fognak tudni alakítani a repülőtér munkatársai. Megígérte továbbá, hogy amint a repülőtér magyar kézbe, állami tulajdonba kerül, azon fog dolgozni a kormány, hogy ezek az anomáliák megszűnjenek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.