BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hatalmas tűz van Róma belvárosában, felfüggesztették a Rai adását

Órák óta ég a növényzet Róma belvárosában, mivel a tüzet nem tudták eloltani a tűzoltók, fel kellett függeszteni a Rai tv adását. A helyszínre érkező polgármester szerint a tűz egy táborból indult ki, majd a szél hatására gyorsan terjedt.

Szerda délután lángba borult Monte Mario környéke Róma belvárosában, a Rai televízó székhelyétől nem messze, számol be az eseményekről a Corriera Della Sera. A lap tudósítása szerint a lángokat egyelőre nem sikerült eloltani, és továbbra is veszélyt jelentenek a polgárokra, emiatt Rai televízió néhány irodáját kiürítettek, a kiürítés négy épületet érint.

Róma
Hatalmas tűz van Róma belvárosában, felfüggesztették a Rai adását / Fotó: X

Felfüggesztették az adást

Az X-et elárasztottá a felvételek a tűzről, a Rai egyik műsorvezetője, Nunzia De Girolamo beszámolt a tv főhadiszállásának egyik épületében történt evakuálásáról, ami miatt meg kellett szakítani a programot. 

Mindenki menekül , velem még az iskolában sem fordult elő, hogy így evakuáltak. Mindenki fut

– tette hozzá az épület lépcsőjén forgatott videóban, miközben a háttérben a hangszórók a tűzvédelmi rendszer aktiválását jelezték , és felszólították a dolgozókat, hogy hagyják el a helyiséget.

Az evakuált lakosok között van Patrizia Pellegrino színésznő is , aki közösségi oldalain így beszél a tűzről: " Nagyon aggódom , a házam közelében hatalmas tűz van , amely az egész Monte Mario dombot ellepte. A lángok mindenhol ott vannak , a rendőrök az utcán vannak, nem engednek haza." 

Több utat lezártak

Délután 1 órától számos tűzoltócsapat avatkozott be a helyszínen, miközben a rendőrség lezárta a Panoramica és a Trionfale területek bekötőútját , az Olimpiai Stadion környékét is, hogy a mentők megfékezzék az  otthonokat veszélyeztető tüzet.

A helyszínre tart Roberto Gualtieri polgármester is.

A helyi rendőrség elrendelte a Viale dei Cavalieri di Vittorio Veneto és a Viale Falcone e Borsellino forgalom elől történő lezárását mindkét irányban, Romeo Romein és Faravellin keresztül . A Lungotevere Oberdan és a Lungotevere della Vittoria szintén zárva tart.

Nyomornegyedek Monte Marioban

A Corriera kiemeli, hogy ez egy olyan terület, amelyet a tűz sújtott, és amely gyakran a viták és a lakossági panaszok középpontjában áll, különösen a Monte Mario- hegyet körülvevő nyomornegyed ilyen, amelyet többször megtisztítottak a múltban.

Róma
Lakóházakat fenyeget a Róma belvárosában szerda délután keletkezett tűz / Fotó: X

Gualtieri: a lángok egy táborból indultak ki, sikerült megfékezni a lángokat

Roberto Gualtieri polgármester a helyszínre ment, és 18 óra körül kifejtette: " Sikerült megfékezni a lángokat, így a legrosszabban már túl vannak, de az oltási munkálatok folytatódni fognak. Az előzetes vizsgálat alapján úgy tűnik, hogy a tűz gondatlanságból, a környéken lévő parkban lévő táborban keletkezett. Valószínű, hogy tábortűz hatására gyulladt ki a növényzet, majd a szél hatására gyorsan terjedt."

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.