BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Keményen fogalmazott az amerikai fegyverek bevetéséről Lavrov

Az orosz külügyminiszter szerint reagálni fognak arra, hogy amerikai fegyverekkel lövik az ország régióit.

Oroszország reagálni fog arra, hogy az ukrán fél amerikai fegyverekkel lövi a régióit – jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a Rosszija 1 tévécsatorna vasárnapi Moszkva. Kreml. Putyin című műsorában.

Lavrov, Moszkva
Fotó: AFP

Lavrov szerint miközben az amerikaiak és a NATO azt állítják, hogy nem állnak háborúban Oroszországgal, világos, hogy amerikai közvetlen részvétel nélkül a célravezetésben ezek a rakéták nem repülnének sehová.

Ami a reakciónkat illeti, az elnök (Vlagyimir Putyin) azt mondta, hogy reagálni fogunk, és meggyőződésem, hogy erről belátható időn belül értesülni fognak

– mondta a külügyminiszter.

Az orosz védelmi minisztérium vasárnap közölte, hogy az orosz hadsereg elfoglalta a donyecki régióban lévő Csigari települést. A tárca szombaton Szokol bevételét jelentette be. A hadijelentés szerint az orosz fegyveres erők a hatból négy frontszakaszon nyomultak előre Ukrajnában az elmúlt nap folyamán, és 11 ellenrohamot vertek vissza. Az orosz összesítés értelmében az ukrán hadseregnek közel 1500 katonája esett el vagy sebesült meg súlyosan a harci érintkezés vonalán.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.