BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ki nem találná, melyik cég reklámjában szerepelt a Trumpra lövő merénylő

A cég eddig is számos összeesküvés-elmélet célpontja volt, két éve pedig pont a merénylő középiskolájában forgatott reklámot. A Blackrock nyugdíj-megtakarításait hirdető felvételen azonban számos más szereplő is feltűnik.

A Donald Trump volt amerikai elnökre lövő Thomas Crooks egy rövid időre szerepelt a Blackrock egyik reklámjában is – közölte vasárnap a mintegy 10 ezer milliárd dollárnyi eszköz felett rendelkező vagyonkezelő.

Police investigate home of alleged gunman in Trump shooting
A Trumpra lövő merénylő háza / Fotó: EPA

A cég szerint Crooks egyike volt a 2022-es reklámban a háttérben megjelenő diákoknak, melyet a Bethel Park középiskolában forgattak, ahová a merénylő is járt, ám pénzt nem kapott a szereplésért – jelenti a Bloomberg hírügynökség.

A Blackrock reklámja a közösségi médiában is kering

A Blackrock azt elárulta, hogy a hirdetésben az iskola egy tanára is feltűnik, de annak tartalmáról bővebben nem nyilatkozott, ám jelezte, hogy azt a hatóságok rendelkezésére bocsátja, és kivonja a forgalomból. Ennek ellenére a közösségi médiában látható a felvétel, mely a nyugdíj-megtakarításokról szól. 

A vagyonkezelő elítélte a Trump elleni támadást és háláját fejezte ki, hogy a volt elnök nem sérült meg súlyosabban, ugyanakkor az ártatlan áldozatok iránti részvétét is kifejezte közleményében.

A világ legnagyobb vagyonkezelője többször került iskolai lövöldözések után a viták kereszttüzébe, mivel egyes index alapjai fegyvergyártók részvényeit is tartalmazzák. A kezelt vagyon nagysága miatt pedig a Blackrock kedvelt célpontja az összeesküvés-elméletek hívőinek is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.