BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megszólalt a karateedző által felrúgott kisfiú édesanyja

A szolnoki kalandparkban felrúgott gyermek édesanyja a rendőröktől tudta meg, hogy mi történt. Elmesélte, hogy a kisfiú magát hibáztatja a történtekért. Emellett a Magyar Karate Szakszövetség is reagált: fegyelmi és etikai eljárást indítottak az edzővel szemben, a vizsgálat idejére pedig minden oktatási tevékenységtől eltiltották.

Nyilatkozott annak a kisfiúnak az édesanyja, akit a szolnoki kalandparkban a jászberényi Yakuzák SE vezetője bántalmazott. A férfi hátulról nagy erővel megrúgta a gyermek lábát, aki ezután felrepült a levegőbe, és nagy erővel csapódott a földbe. Mindezt azért tette, mert a fiú nem akart felmenni a kalandpark mászórészére.

szolnoki kalandpark
Jászberény
Yakuzák SE
gyermekbántalmazás
A gyermekbántalmazás az egész országot megrázta / Fotó: Világgazdaság

Tóthné Nagy Judit, az édesanya először nem akart nyilatkozni a történtekről, ám meggondolta magát, mert úgy hallotta:

ez nem egyszeri eset volt, és dühít, hogy ilyen előfordulhat.

Elmondta, hogy semmit nem tudott az egészről. Annyit hallott, hogy fia veszekedett valakivel, és amikor csütörtökön ment érte, az edzővel nem találkozott, csak az egyik kislány mondta, hogy Rolival volt egy kis gond. Ezután megkérdezte fiát, milyen volt Szolnokon a kalandpark, mire gyermeke elmesélte, hogy nem érezte magát jól.

Az édesanya találkozott az edzővel is, és ekkor még nem tudott meg semmit arról, ami történt,

a volt harcművész oktató csak annyit jelzett neki, hogy volt egy kis összezörrenésük, de elrendezték.

Végül kedden szerzett tudomást az esetről, miután felhívta a rendőrség, és a történtekről készült felvétel felkerült az internetre – derült ki az RTL riportjából.

Azt hittem, hogy ott csuklok össze, gyomorgörcs és az összes szőr állt rajtam, mert én erről semmit nem tudtam. Odahívtam Rolit, és kérdeztem, hogy mi volt, mondja el nekem. Akkor már elmondta. Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is.

Tóthné Nagy Judit jelezte: szeretné, ha a férfi a szeme láttára kérne bocsánatot, és elmondaná neki, hogy nem a kisfia hibázott.

A Magyar Karate Szakszövetség sürgős fegyelmi és etikai eljárást indított az edző ellen. A vizsgálat idejére minden karateoktatási tevékenységtől eltiltották. Mint írták, mélységes felháborodással értesültek az esetről, amit megdöbbentő gyermekbántalmazási esetnek neveztek. Az egész magyar karatetársadalom, illetve a közmegbecsülésnek örvendő, köztiszteletben álló karatemesterei elhatárolódnak a vállalhatatlan, a karate szellemiségéhez, tanításához, erkölcsi mércéjéhez méltatlan gyermekbántalmazási esettől – fogalmaztak a közleményben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.