BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Már ma megalakulhat az új brit kormány

Keir Starmer még délelőtt találkozik III. Károly királlyal, és a tervek szerint még pénteken beszédet mond a brit miniszterelnöki rezidenciából, a Downing Streetből.

Még a nap vége előtt megnevezheti az új brit kormány tagjait Keir Starmer, a választáson győztes Munkáspárt miniszterelnök-jelöltje a párt kampányfőnöke szerint.

Britain's Labour Party leader Keir Starmer delivers a speech during a victory rally at the Tate Modern in London early on July 5, 2024. The UK's Labour Party swept to power after winning the country's general election, crossing the 326-seat threshold for a working majority in the House of Commons. (Photo by JUSTIN TALLIS / AFP)
Keir Starmer már pénteken bejelentheti az új brit kormányt / Fotó: AFP

Pat McFadden a BBC Radio 4-nek nyilatkozva elmondta, hogy Starmer a teljes kormányt még pénteken kinevezheti, és a kabinet várhatóan ma össze is ül, ahol szétosztja a különböző felelősségi köröket is a kormánytagok között, hiszen utána nagy nemzetközi esemény is következik.

A jövő héten lesz ugyanis a NATO csúcstalálkozója, ami Starmer első megjelenése lesz a nemzetközi porondon. A kampányfőnök szerint az új miniszterelnök szeretné, hogy amíg ő ott tartózkodik, a kormány is megkezdje a munkáját.

A The Guardian információi szerint Starmer ebédidő előtt találkozik III. Károly királlyal, ami után helyi idő szerint 12.20 (magyar idő szerint 13.20) körül már miniszterelnökként mond beszédet a Downing Streeten.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.