BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Damage From Hurricane Beryl In Galveston

Még mindig áram nélkül vannak a texasiak a hurrikán után

A Beryl hétfőn csapott le 1-es kategóriájú hurrikánként az államra, az erős szél vezetékeket döntött le és súlyos anyagi károkat okozott, valamint több ember életét vesztette.

Texasban mintegy egymillió otthon és vállalkozás maradt áram nélkül pénteken, ami ugyan előrelépés a csúcsot jelentő hétfői 2,7 millióhoz képest, de ez nem vigasztalja a nyári hőségtől szenvedőket.

Damage From Hurricane Beryl In Galveston
Fotó: NurPhoto via AFP

A Beryl hétfőn csapott le 1-es kategóriájú hurrikánként az államra, az erős szél vezetékeket döntött le és súlyos anyagi károkat okozott. Több ember életét vesztette, és a houstoni repülőtéren több mint ezer járatot kellett törölni. Az áramszolgáltatás visszaállítása lassan megy, megnehezíti a kritikus fontosságú infrastruktúra újraindítását és a hurrikán okozta károk helyreállítását.

A késlekedés egészségügyi válsághelyzetet is teremt, mert a kórházakból nem tudják hazaengedni azokat a betegeket, akiknek gépekre van szükségük, vagy az állapotuk nem engedi meg, hogy ne légkondicionált szobában feküdjenek. A kőolaj-finomítókban, tengeri kitermelőplatformokban és kikötőkben szerencsére csekély károkat okozott a hurrikán, 

így azok nagyrészt visszatérhettek a normális működéshez.

Az Egyesült Államok második legnagyobb cseppfolyósítottgáz- (LNG) termináljában, a freeportiban viszont helyreállt az áramellátás, így megkezdhetik a munkát. Az export azonban addig nem indulhat újra, amíg a kikötőt nem nyitják meg teljesen a forgalomnak, ott pedig egyelőre maradnak a korlátozások.

Összekapott Texas és a Fehér Ház a Beryl hurrikán miatt

Joe Biden elnök állítása szerint többször próbálta telefonon felhívni az Ázsiában tartózkodó Greg Abbott texasi kormányzót és helyettesét, Dan Patrickot, hogy az állam hivatalosan kérhesse a Fehér Háztól a katasztrófahelyzet deklarálását és a szövetségi segítség folyósításának megkezdését, de ez csak egy nappal azután sikerült, hogy lecsapott a Beryl hurrikán.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.