BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Orbán Viktor békéért tett erőfeszítéseit méltatta Nicolas Sarkozy volt francia elnök

A volt francia államfő szerint a magyar miniszterelnök helyesen jár el, ugyanis a háborúnak nincs katonai megoldása.

Nagyüzembe kapcsolt a diplomácia területén Orbán Viktor miniszterelnök, aki előbb Kijevben találkozott Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, majd Moszkvába utazott, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnökkel tárgyaljon a békéről.

nicolas sarkozy
Nicolas Sarkozy szerint az orosz-ukrán háborúnak nincs katonai megoldása / Fotó: ARNAUD FINISTRE / AFP

A Mandiner információi szerint utóbbi előtt Orbán Viktor egyeztetett Nicolas Sarkozy volt francia elnökkel is, ezért a lap megkérdezte a Franciaországot 2007 és 2012 között vezető politikust is, aki a következő választ küldte:

Az orosz-ukrán háborúnak nincs katonai megoldása. Békét pusztán diplomáciai tárgyalások útján lehet elérni. A nap végén ez a felek döntése lesz. De első lépésként helyre kell állítani a kommunikációs csatornákat. Helyesen cselekszik a magyar miniszterelnök, amikor ezen dolgozik.

Orbán Viktor Moszkvában: a komplett orosz sajtó a magyar miniszterelnök látogatását harsogja

A kormányfő az orosz elnökkel, Putyinnal tárgyal. Orbán Viktor moszkvai útja túlzás nélkül lázban tartja az orosz nyilvánosságot.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.