BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
President Joe Biden hosts an event on the Ukraine Conpact initiativ
Zelenszkij

Őrület: Joe Biden Putyinnak nevezte Zelenszkijt – videó

Joe Biden „Putyin elnökként” prezentálta Volodimir Zelenszkijt a bemutatásakor. Az ukrán elnök reakciója mindent elmond.

Joe Biden, az Amerikai Egyesült Államok elnöke a NATO háromnapos csúcstalálkozójának végén összekeverte az orosz és az ukrán elnököt – adta hírül a Sky News. Volodimir Zelenszkij az USA elnöke mellett állt, és nem tudta, hogy sírjon vagy nevessen, a fejét mindenesetre fogta. 

President Joe Biden hosts an event on the Ukraine Conpact initiativ
Zelenszkij
Joe Biden összekeverte Zelenszkij és Putyin nevét… / Fotó: AFP

Hölgyeim és uraim, Putyin elnök

– mondta Biden, ám miután ellépett a mikrofontól, rájött a hibára, így visszalépett, hogy javítsa magát: Putyin elnök? Zelenszkij elnök úr! Annyira arra koncentrálok, hogy legyőzzem Putyint – mondta az USA elnöke. 

Zelenszkij ezután igyekezett elviccelni a félresikerült konferálást:

Én jobb vagyok.

Biden nem először kevert össze fontos neveket. Las Vegasban februárban Emmanuel Macront tévesztette össze a már elhunyt Francois Mitterrand köztársasági elnökkel. Még ugyanazon a héten Biden a szintén már elhunyt Helmut Kohl volt német kancellár nevét mondta Angela Merkel helyett.


 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.